Danstheater AYA & Theatercollectief KNPV (CH)

Blood Kiss (12+)

Blood Kiss-2.jpg

Danstheater AYA en het Zwitserse Theatercollectief KNPV tonen samen Blood Kiss. In deze bloedstollende, ontroerende en hilarische horrorvoorstelling voor jongeren vanaf 12 jaar vertellen 2 acteurs, 5 poppen en 3 dansers in een mix van (poppen)theater en dans het verhaal over de liefde tussen een jongen en een vampiermeisje en hoe zij vaste rolpatronen flink opschudden.

Blood Kiss gaat over twee echte buitenbeentjes: een introverte verlegen jongen die gepest wordt en een 200 jaar oude vampier in het lichaam van een meisje. Ze ontmoeten elkaar op een hangplek voor jongeren. Door iedereen met de nek aangekeken vinden ze steun bij elkaar en worden verliefd. Het meisje leert de jongen dat hij zich moet verdedigen, de jongen accepteert het meisje zoals ze is. Maar hoe doe je dat als je nooit geleerd hebt van je af te bijten en als je als vampier dagelijks van bloed moet worden voorzien?

“Dansers en poppen in virtuoze horrorshow...
De voorstelling is een aaneenschakeling van verrassende, ontroerende en hilarische scènes.”

Theaterkrant

vr 4 okt 2019
Theater Kumulus
13:30 - 14:15
Prijs € 11
Dans
Tickets

Info
D
BloodKiss_Sjoerd Derine7921.jpg BloodKiss_Sjoerd Derine386.jpg BloodKiss_Sjoerd Derine1103.jpg BloodKiss_Sjoerd Derine8062.jpg

 

Blood Kiss is geïnspireerd op de Zweedse film Let the right one in uit 2008, geschreven door John Ajvide Lindqvist. De film won vele internationale filmprijzen. De jongen wordt gespeeld door een pop, het meisje door een danseres. De combinatie van tekst, poppen en dans geeft een enorme uitbreiding van theatrale mogelijkheden. Er wordt een prachtige fantasiewereld gecreëerd met veel ruimte voor bizarre en komische horror.

Over de makers
KNPV is een toonaangevend poppentheater uit Bern dat met hun imposante poppen een graag geziene gast is in theaters in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland en op internationale festivals. Danstheater AYA en theatercollectief KNPV werkten eerder samen tijdens het MixUp!-Festival 2016 in Bern.

Regie en bewerking

Dirk Vittinghoff en Wies Bloemen
 

Dansers

Laila el Bazi, Kathrin Gramelsberger, Constantin Trommlitz
 

Acteurs

Philippe Nauer, Priska Praxmarer