Dare to Say

NDT 2

Dare to Say

NDT 2

Nederlands Dans Theater (NDT) presenteert met Dare to Say twee wereldpremières van twee onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van NDT 2 uit aan de slag te gaan met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie in hun nieuwe creaties.

Twee wereldpremières van twee onderscheidende makers


Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman (Zweden, 1984) besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een briljante carrière als danser, in werken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen, een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld.

di 8 dec 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Prijs € 30
Dans
Wensenlijst
Info
Geannuleerd
D

 

Biografie Alexander Ekman
Alexander Ekman (Zweden) begon zijn carrière als choreograaf toen hij nog danste bij NDT 2. Eerder danste hij ook bij het Koninklijk Ballet van Zweden en het Cullberg Ballet. Voor NDT creëerde hij o.a. de balletten Cacti (2010), Left Right Left Right (2012), Maybe Two (2013), Definitely Two (2013) en FIT (2018). Ekman is een wereldwijd veelgeprezen choreograaf en maakte werk voor vele andere gezelschappen waaronder het Göteberg Ballet en het Ballet de l’Ópera de Paris.

Biografie Dimo Milev
Dimo Milev (Bulgarije) studeerde aan de National Ballet School of Sofia. Hij danste bij verschillende dansgezelschappen, waaronder Compañia Nacional de Danza, werk van William Forsythe, Ohad Naharin, Hans van Manen, Mats Ek, Wim Vandekeybus en Jiří Kylián. Sinds 2009 werkt hij als freelance danser en choreograaf. In 2019 maakte Milev voor het eerst werk voor NDT 2 in Up & Coming Choreographers. Dit seizoen creëert hij een wereldpremière voor de reguliere programmering van NDT 2. 

Programma

Alexander Ekman

Maybe Two (2013)
Dimo Milev

Wereldpremière
 

Muzikale begeleiding

Musici van Het Balletorkest