Dido Aeneas us & all

Samir Calixto

Samir Calixto - Dido Aeneas us & all

Purcell is een mijlpaal in zowel de muziekgeschiedenis als de westerse cultuur. Het werk, geïnspireerd op de boeken V en VI uit Vergilius' Aeneas, beschrijft de tragische liefdesgeschiedenis tussen de twee mythische personages, maar reikt veel verder dan dat.

In zijn interpretatie concentreert Samir Calixto zich op ons voortdurende verlangen naar onze wederhelft, en de merkwaardige paradox van de constante staat van eenzaamheid die hiermee gepaard gaat. Zo bezien confronteert Purcell’s epische werk onze beperkte visie op romantische liefde met een bredere, universele liefde, die ligt in wederzijdse vrijheid en het begrijpen van onze plaats in een groter geheel. Het is de transformatie van Dido en Æneas (jij en ik) naar Us (wij als een samenleving) & All (wij als deel van alles wat om ons heen, boven en voorbij ons bestaat).

In deze nieuwe voorstelling definieert het accepteren van iemands inherente eenzaamheid een persoonlijke reis om een bewuster mens te worden. Twee dansers, Samir Calixto en Erika Poletto, zullen deze fysieke reis ondernemen, waarbij de intensiteit van de dans de vele tinten zal onthullen van wat wij definiëren als liefde, in een diepgaande zoektocht naar de uiterste betekenis ervan.

di 22 mrt 2022
AINSI:
AINSI Theaterzaal
20:30 - 21:50
Prijs € 17,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
DIDO AENEAS US & ALL DIDO AENEAS US & ALL DIDO AENEAS US & ALL DIDO AENEAS US & ALL

concept en choreografie

Samir Calixto

Dans

Samir Calixto, Erika Poletto

Muziek

'Dido and Aeneas' van Henry Purcell

Fotografie

Peter Janssen

Joris Jan-Bos