Dr. Knus

Honey Eavis

Dr. Knus

Honey Eavis

Choreograaf en theatermaker Honey Eavis won vorig jaar de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Ze vindt zichzelf een ‘hiphophead’. Ze is gespecialiseerd in zwarte, sociale dansvormen, het werken met grote, diverse groepen en het combineren van hiphop met andere kunstvormen.

De jury over Honey: “Dit is een blijk van waardering voor de potentie die Honey Eavis toont om met haar hiphopdans voor een jong publiek een stempel te drukken op de Nederlandse jeugddanswereld. Met haar hiphopdans voor kinderen boort zij een nieuw publiek aan, waarbij ze haar eigen ervaringen verknoopt met de leefwereld van de jonge doelgroep.”

Dr. KNUS is een korte, interactieve hiphopdansvoorstelling voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud. In deze voorstelling gaat het publiek samen met de dansers op zoek naar de oplossing voor hun grote probleem; het licht is uit! 

De kinderen worden uitgenodigd in de donkere wereld van de 2 dansers. Hun wereld was niet altijd donker. Ooit was hun wereld verlicht door wel duizend lichtjes. Maar nu zijn er nog maar een paar over. Kunnen ze samen een oplossing vinden voordat het laatste lichtje uitdooft? 

Kinderen hebben het in de coronatijd erg moeilijk gehad met het wegvallen van school, hobby’s, familie en vriendjes. Dr. KNUS gaat over (samen) in donkere tijden het licht in jezelf vinden. De inspiratie voor deze voorstelling was de ontdekking van een geheime tunnel vol oude graffiti tijdens de eerste lockdown. Hoewel donker en eng, was ook een mooie plek vol herinneringen aan vergane tijden.
 

zo 2 okt 2022
Overige locaties :
Kumulus Theater, Studio
14:15 - 14:40 / 0 pauzes
Prijs € 3
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

"Mijn schaduw
   Hoe donker het ook is,
   danst altijd mee
   als ik dans in het licht."

- Soraya