Elemental Exchange / Session 2

Amenti Theatre Company

Elemental Exchange / Session 2

Amenti Theatre Company

Het festival opent met een unieke danservaring in de Danstent op het Vrijthof. De verschillende dansers van Amenti, met een enorme veelzijdigheid aan stijlen en identiteiten, zullen op het podium verschijnen tijdens de improvisatie performance Elemental Exchange. Wat er precies gaat gebeuren weet niemand, een verassing en uniek moment voor allen die aanwezig zijn.

‘Unieke festivalopening in de Danstent’


In Elemental Exchange staan eerste ontmoetingen tussen mensen centraal staan. Een authentiek en puur moment waarin twee zielen de verbinding aangaan. Op de klanken van zowel live muziek als muziek gedraait door DJ en danser Gil the Grid zullen de dansers worden uitgenodigd om elkaar op synergetische wijze te vinden. Een concept dat voort is gevloeid vanuit de HipHop battlescene, waar dansers elkaar in meer competetivie setting onmoeten. Tijdens de Elemental Exchange legt Amenti de nadruk op de uitwisseling in plaats van de competitie, maar altijd met de HipHop waardes als fundament. 

‘Wees voorbereid op magie, ontroering en bijzondere synergie op verschillende niveaus’


Deze interactieve voorstelling zorgt voor verassingen en geeft jou als publiek soms ook de mogelijkheid om te bepalen welke dansers elkaar ontmoeten op de vloer. De Elementen of ‘lagen’ die Amenti gebruiken in hun bewegingsidioom zijn iets wat terugkeert in dit bijzondere concept - een manier van connectie en communicatie.

‘Peace, Love, Unity, Fun, Self-Knowledge’

vr 30 sep 2022
Overige locaties :
Danstent op het Vrijthof
18:30 - 19:30
Prijs € 10
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Voor een Passe-partout ticket voor beide Elemental Exchange sessies, klik hier.

D

ZIE OOK

AMENTI WORLD

 

Over Amenti Theatre Company
Amenti Theatre Company is een dansgezelschap dat geestverruimende producties maakt voor het theater, maar ook voor andere culturele plekken zoals festivals en musea. ATC’s producties zijn bedoelt om de kijker op intuitief niveau te laten voelen; belangrijk is dat het publiek zich herkent in hun kunst. Artistiek leider Gil Gomes Leal werd genomineerd met verschillende prijzen zoals Wereld Kampioen Experimental Dans tijdens Juste Debout, De Zwaan en Stimuleringsprijzen Nederlandse Dansdagen. Met uitverkochte theaters en andere plekken maakt ATC steeds meer impact op onze maatschappij en het culturele veld.

Amenti Theatre Company - Elemental Exchange Amenti Theatre Company - Elemental Exchange Amenti Theatre Company - Elemental Exchange Amenti Theatre Company - Elemental Exchange