Expositie: Opening Space

Daan Brand & Stephen Shropshire

Daan Brand & Stephen Shropshire - Opening Space

Opening Space is een tentoonstelling die de relationele concepten van beweging en ruimte verkent. Beweging wordt hier gezien als de productie of overdracht van actie, terwijl ruimte de uitgestrektheid is waarin beweging plaatsvindt. Maar wat als ruimte meer zou zijn dan slechts het canvas van beweging? Wat als ruimte zelf als actie zou worden gezien?

Opening Space, te zien in het Fotomuseum aan het Vrijthof, verkent die mogelijkheid via fotografie en film, en stelt de verwachtingen op de proef over hoe ruimte, via beweging, wordt onthuld. In de plooi van een vouw of de rand van een scheur onderzoekt Opening Space het openen van ruimte in en door actie – het verkent beweging als de katalysator die ruimte lanceert.

zo 2 okt 2022
Overige locaties :
Fotomuseum aan het Vrijthof
10:00 - 17:00
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

GRATIS TOEGANG, RESERVEREN VERPLICHT

D

 

Daan Brand is fotograaf, illustrator en regisseur wiens werk te zien is in de New York Times, The New Yorker, The Atlantic, Liberation, Volkskrant magazine, Elle en NRC.

Stephen Shropshire is choreograaf, curator en momenteel promovendus bij PhDArts Universiteit Leiden en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Deze fototentoonstelling is in opdracht van schrit_tmacher just dance!, The Notorious IBE en de Nederlandse Dansdagen als onderdeel van Proeftuin Dans: Right Now!
 

Dansers

Christine Ceconello, Mami Izumi, Jennifer Romen, Ivan Montis

Productie

Morgana Braga, Xavier Van Wersch