Febris / Stop making sense

Double-bill: Simon Bus / Alesya Dobish

02.10.2021 NDD DOUBLE BILLL_Aleysa Dobish.jpg

De double-bill start met de solo Stop Making Sense van Alesya Dobysh. Een nieuw werk, geinspireerd op de beeldenserie Men in the cities van Robert Longo. De danseres brengt haar housedance footwork en techniek naar onbekend territorium. De muziek is van Max Frimout.

Met Febris brengt Simon Bus een ode aan de koorts. ‘Mijn eerste hallucinatoire ervaring’ zegt hij over de koortsdromen die hij als kind had. Paniek en angst met daartegenover de intense en bizarre roes van het ijlen. Beklemmend en bevrijdend. In de Romeinse mythologie is Febris de godin die de koorts belichaamt. Samen met danser Roy Overdijk (The Ruggeds) levert Simon zich over aan haar krachten. Al badend in het koortszweet, in een broeierige intimiteit en een mentale ruimte vol psychedelische beelden verdubbelen hun ledematen zich voor onze ogen.  

Vanuit zijn wonderlijk buigzame lichaam ontwikkelde Simon als B-boy een authentieke bewegingstaal waarmee hij blijft experimenteren. Breakdance is voor hem synoniem met uniciteit en originaliteit. Zijn B-boy naam Statue verraadt het bijzondere gevoel voor beeld dat hij naar de dans meeneemt. De komende jaren verdiept Simon zijn makerschap onder de vleugels van Corpo Máquina.  

za 2 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
15:30 - 16:15
Prijs € 10
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
02.10.2021 NDD DOUBLE BILL Febris1.jpeg 02.10.2021 DOUBLE BILL Febris2.jpeg

 

 

ZIE OOK:
NEDERLANDSEDANSDAGEN.NL