Freedom

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag

Club Guy & Roni & Slagwerk Den Haag - Freedom

Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Vertrekpunt voor de dansvoorstelling Freedom is het verhaal van Mouhamedou Ould Slahi, die 14 jaar onschuldig vastzat in Guantanamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek The Guantanamo Diaries dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian. Mouhamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie.

Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen? Vrijheid is een van onze belangrijke waarden. Een waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Toch is vrijheid een rekbaar begrip, waarvan we hier in Nederland soms te snel denken dat hij ‘gratis’ is. Wat vaak onzichtbaar blijft, is het feit dat we van anderen de vrijheid beperken, zodat die van ons overeind blijft.

za 20 nov 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 27,50
Rang 1 € 22,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
D

Tekst
Mouhamedou Ould Slahi
Choreografie

Roni Haver

Regie

Guy Weizman

Dansers

Camilo Chapela, Angela Herenda, Harold Luya, Jesula Toussaint Visser e.a.
Muziek

Slagwerk Den Haag