Freedom

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag

Freedom

Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag

Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Vertrekpunt voor de dansvoorstelling Freedom is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onschuldig vastzat in Guantánamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek Guantánamo Diary dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian. Mohamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie.

Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen? Vrijheid is een van onze belangrijke waarden. Een waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Toch is vrijheid een rekbaar begrip, waarvan we hier in Nederland soms te snel denken dat hij ‘gratis’ is. Wat vaak onzichtbaar blijft, is het feit dat we van anderen de vrijheid beperken, zodat die van ons overeind blijft.

Gratis physical introduction
Speciaal voorafgaande aan de voorstelling is er door het gezelschap een physical introduction ontwikkeld. Vergelijkbaar met de reguliere inleiding, maar dan in een actieve vorm. Een professionele danser brengt de bezoekers in beweging om ze op die manier voor te bereiden. Deze gratis physical introduction start om 19:00 uur en duurt ongeveer 30 minuten.

U kunt zich hier gratis aanmelden voor de physical introduction.

Club Guy & Roni - Freedom - Physical Introduction

Physical Introduction

Club Guy & Roni - Freedom

za 20 nov 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:15
Sterrang € 27,50
Rang 1 € 22,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag - FREEDOM Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag - FREEDOM Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag - FREEDOM Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag - FREEDOM

Tekst

Mohamedou Ould Slahi
Choreografie

Guy Weizman & Roni Haver
Dansers

Roni Haver, Camilo Chapela, Angela Herenda, Harold Luya, Jesula Toussaint Visser
Kostuums

Maison the Faux
Decor

Ascon de Nijs
Componist

Hugo Morales Murguía
Muziek

Niels Meliefste, Ricardo Oliveira, Dirge Seçil Kuran, Agata Kruszewska (Slagwerk Den Haag) 

Fotografie

Andreas Etter