Goud & Nieuw

Introdans

Goud & Nieuw

Introdans

50 jaar Introdans. Introdans maakt zich op voor een geweldig gouden jubileumseizoen. Met het programma Goud & Nieuw brengt Introdans nog één keer de publiekslievelingen De Dood en het Meisje, Boléro, Rossini Cards, Memory of a Shape en het wonderschone La Morte del Cigno op de planken en combineert deze met werk van jong(ere) makers die komende jaren bij Introdans zullen creëren.  

Goud
Ed Wubbes dansante verbeelding van Schuberts De dood en het meisje geldt als een van de klassiekers van de 20e-eeuwse danskunst. Wubbe maakte dit imponerende werk in 1989 als huischoreograaf van Introdans en nog steeds kan het rekenen op staande ovaties.

Thierry Malandains gedurfde Boléro is een verzameling muzikale vonken en ook pure poëzie, vol van voelbare fysieke hartstocht. Mauro Bigonzetti Rossini Cards is een humoristisch ballet op muziek van de beroemde en populaire Italiaanse componist Gioacchino Rossini. 

In La Morte del Cigno geeft Mauro de Candia een ijzersterke mannelijke interpretatie aan De Stervende Zwaan, de korte solo die de Russische ballerina Anna Pavlova onsterfelijk maakte. Deze zwaan is een eigenwijs, trots beest dat zich met een enorme dierlijke kracht, passie en souplesse een weg richting zijn vrijheid probeert te banen.

Een duet uit Memory of a Shape van Regina van Berkel besluit de reeks hoogtepunten.

Nieuw
Delen uit Earth van Manuel Vignoulle en Streams van Andonis Foniadakis zijn nieuw op het repertoire. Zij maken met Introdans hun debuut in Nederland. Het zijn choreografen die werken vanuit hun hart, met bezieling en uiterst muzikaal. Ze komen met een energie en dynamiek, die -hoe verschillend ze ook zijn- je op het puntje van de stoel doen zitten. Dat maakt hun werk zo passend bij Introdans.

vr 29 apr 2022
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:00 / 1 pauze
Inleiding 19:00
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

Inleiding
Wil je meer te weten komen over het jubileum programma Goud & Nieuw? Bezoek dan de inleiding door Ingrid Hendriks om 19:00 voorafgaand aan de voorstelling. 

Introdans - Goud & Nieuw Introdans - Goud & Nieuw Introdans - Goud & Nieuw Introdans - Goud & Nieuw

CHOREOGRAFIE
Ed Wubbes, Mauro de Candia, Manuel Vignoulle, Andonis Foniadakis 

FOTO

Hans Gerritsen