Guilherme Miotto / Corpo Máquina

.Ball

Guilherme-Miotto-Ball (3).jpg

Als kleine jongen raakt de in Tilburg-Noord opgroeiende Nasser el Jackson verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal. Open om anderen in zijn grote liefde te laten delen, groeit Nasser uit tot een jongeman die door het eindeloze oefenen alle geheimen van ‘het ronde leer’ doorgrondt, maar ook het mysterie ervan weet te koesteren. In 2016 ontmoeten choreograaf Guilherme Miotto en Nasser el Jackson elkaar. Guilherme valt als een blok voor Nassers uitzonderlijke bewegingskwaliteit - een wonderlijke combinatie van dienstbaarheid, snelheid en virtuositeit. Hij besluit een avondvullende solo te maken voor de Tilburgse baltovenaar die inmiddels optreedt als ambassadeur van het straatvoetbal voor de KNVB. Of kunnen we het beter een duet noemen voor man en bal? Nee. Nog meer dan dat is het een trio: een trio tussen man, bal en ruimte, met het lef en de schoonheid van alles wat bevochten moet worden.

vr 18 jan 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 21:20
Inleiding 19:30
Prijs € 15
Dans
Tickets

Info
D

'Natuurlijk rolt en stuitert de bal gaandeweg van voet naar voet, van hoofd naar schouder, van hoofd naar de grond en terug van voet naar voet. Knap en onnavolgbaar. Maar het is geen demonstratie, de behendigheid met de bal is geïntegreerd in een stroom aan dansante bewegingen.'

Brabants Dagblad


'De wereldkampioen freestylevoetbal kijkt in de dansvoetbalvoorstelling Ball verder dan balcontrole.'

de Volkskrant
 

Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €6 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle

Choreografie
Guilherme Miotto 
PERFORMER
Nasser el Jackson

Soundscape
Joel Ryan
Stage design
Erik van de Wijdeven

Dramaturg
Moos van den Broek

 

.Ball is een productie van Corpo Máquina in coproductie met DansBrant, Ballet National de Marseille en Festival Boulevard.