Het Nationale Ballet

Best of Balanchine III

Het Nationale Ballet

Best of Balanchine III

Het Nationale Ballet brengt met Best of Balanchine III een fraaie dwarsdoorsnede uit het werk van de grensverleggende choreograaf George Balanchine (1904-1983). De meer dan 150 balletten die Balanchine maakte, zijn in stijl en aanpak uiteenlopend, maar altijd zeldzaam muzikaal, met een enorme vrijheid in bewegingsexpressie.

Een nieuwe aanwinst voor Het Nationale Ballet is Ballet Imperial, op Tsjaikovski’s Piano Concerto No. 2. In dit weelderige tutu-ballet, met kostuums van François-Noël Cherpin, herleeft de verfijnde elegantie en vorstelijke grandeur van het laat negentiende-eeuwse Russische keizerrijk.
Hoe vernieuwend en tevens uitzonderlijk muzikaal Balanchine was, toont Symphony in Three Movements uit 1927, gemaakt voor het Stravinsky Festival. Een bruisend, flitsend ballet, vol sportieve, atletische elementen.

Chique glamour, luchthartige humor en sprankelende vitaliteit zijn de elementen van Who Cares?, een choreografie op zestien songs van George Gershwin, die de sfeer van het oude Broadway oproept. De voorstelling wordt live begeleid door Het Balletorkest onder leiding van Fayçal Karoui.

vr 22 nov 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:35 / 2 pauzes
Inleiding 19:00
Prijs € 40
Sterrang € 45
Dans
Tickets

Info

inleiding: Daniëlle Valk-Bakker

D
BoB III symphonie in 3 mov. HG-1.jpg BoB III Ballet Imperial HG.jpg BoB III Ballet Imperial HG-3.jpg

Choreografie

George Balanchine

Muziek

Ballet Imperial (Nederlandse première), Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Symphony in Three Movements, Igor Stravinsky

Who Cares?, George Gershwin

Muzikale begeleiding

Het Balletorkest o.l.v. Fayçal Karoui