Het Nederlandse Dansdagen Gala

Het Nederlandse Dansdagen Gala

Tijdens de Nederlandse Dansdagen worden de belangrijkste Nederlandse dansprijzen uitgereikt.


Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala worden elk jaar de belangrijkste dansprijzen van ons land uitgereikt. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor veelbelovend choreografietalent. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek voor veelbelovende makers van jeugddans. En de prestigieuze Zwanen, de Oscars van de Nederlandse dans. Jij kunt getuige zijn van deze feestelijke avond, waarop dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans vieren. Dat gebeurt dit jaar in een gevarieerd programma met bijdragen van onder andere Conny Janssen Danst, Nicole Beutler Projects, 155 (eenvijfvijf) en Amos Ben-Tal. 

vr 4 okt 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:30 - 23:15 / 1 pauze
Prijs € 39,50
Dans
Tickets

Info
D
Het Nederlands Dansdagen Gala 2019 presenteert:


155 (eenvijfvijf) / Motors
Nadat 155 tijdens het gala vorig jaar de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek won, keert het collectief terug met hun overrompelende voorstelling Motors. Een show die het midden houdt tussen een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium.
 

“Een creatieve gekte vol talent op een podium.”

 Theaterparadijs ★★★★


Nicole Beutler Projects / 8: METAMORPHOSIS 
Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. In 8: METAMORPHOSIS slepen 8 mannen – dansers, zangers en een drummer – je mee in een bezwerend ritueel naar de nieuwe tijd. Geïnspireerd op de wiskundige patronen van M.C. Escher en voortgestuwd door het ritme van Henry Purcells The Cold Song. 

“We kunnen veranderen, als we willen en durven.” 

de Volkskrant ★★★★★


Amos Ben-Tal / OFFprojects i.c.m. ICK Amsterdam / 60
In 60 tonen Amos Ben-Tal en zijn collectief een meditatieve ervaring over de sociale aspecten en persoonlijke beleving van tijd. In een tijdsbestek van exact 60 minuten deel je momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

 

Dunja Jocic / Bird 
Dunja Jocic won de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018. Als dansers was zij jarenlang blikvanger bij Club Guy & Roni, nu verrast zij als choreografe met eigenzinnige dansprojecten en films. In haar korte film Bird wordt een jonge jongen voor het eerst in zijn leven geconfronteerd met de dood. 

Foto

Jean-Pierre Geusens