Het Nederlandse Dansdagen Gala

Het Nederlandse Dansdagen Gala

Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala vieren we de Nederlandse dans met de uitreiking van de belangrijkste dansprijzen van ons land. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor veelbelovend choreografietalent. De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek voor veelbelovende makers van jeugddans. En de prestigieuze Zwanen, de Oscars van de Nederlandse dans. 

Dit jaar krijgt het gala een extra feestelijk tintje. Omdat vorig jaar geen Zwanen uitgereikt zijn, komen er per categorie twee genomineerden bij.

Nieuwsgierig wie er in aanmerking komen? Hier zie je de huidige genomineerden. Ook reiken we - gelukkig weer - de Gouden Zwaan uit aan de choreograaf die met zijn of haar werk een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de Nederlandse Dans. 

En er is meer. Behalve dat we tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala onze makers en talenten eren, is er vooral veel dans. Héél veel dans. Vier toonaangevende gezelschappen, Het Nationale Ballet, ICK Amsterdam, Alida Dors/BackBone en Scapino Ballet Rotterdam, tonen fragmenten van hun nieuwste producties. Kijk en geniet mee!
 

vr 1 okt 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:38
Prijs € 40
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
Nederlandse Dansdagen Gala Nederlandse Dansdagen Gala Nederlandse Dansdagen Gala

fotografie

Sjoerd Derine