Home

Conny Janssen Danst

Home

Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst brengt Home terug op de planken, een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar.

Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling misschien zelfs actueler dan ooit. In Home draait het om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Het is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een ‘sense of belonging’?

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van werkt Conny Janssen voor Home met livemuziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos.

Conny Janssen: ‘Zoals vaker in mijn werk, gaat Home over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander.’  

di 14 dec 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:15
Inleiding 19:00
Sterrang € 35
Rang 1 € 30
Dans

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
D

'... een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.'

★★★★★ De Volkskrant

'... fascinerend door de subtiliteit waarmee zij alle individuen tegelijkertijd laat schitteren binnen het geheel. [...] De aandacht voor detail in Home is bewonderenswaardig en verrijkt de bewegingstaal. Die helderheid is grote kracht.'

★★★★ Theaterkrant

Conny Janssen Danst - Home Conny Janssen Danst - Home Conny Janssen Danst - Home Conny Janssen Danst - Home

CHOReografie Conny Janssen

dansers Ovidi Álvarez Ferré (stage), Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Mariko Shimuda, Toon Theunissen (stage), Remy Tilburg, Sophie Tukker (stage), Carmine Vigliotti (stage), Liza Wallerbosch, Sarah Zechut (stage)

muziekcompositie Michel Banabila, Maarten Vos

Live uitvoering Maarten Vos of Karel Bredenhorst

Toneelbeeld Thomas Rupert

Lichtontwerp Remko van Wely

Kostuumontwerp Babette van den Berg

Dramaturgie Judith Wendel

Repititor Erik Spruijt

fotoGRAFIE Leo van Velzen, Andreas Terlaak