In Between

Evangelos Biskas

In Between

Evangelos Biskas

Al jarenlang houdt Evangelos Biskas een dagboek van zijn dromen bij. Voor zijn performance In Between haalt hij stemmingen en intenties uit zijn droombeelden terug om zijn intuïtieve benadering van dans te sturen en vorm te geven. Het absurde en irrationele karakter van zijn dromen is zijn kompas.

In In Between deelt Evangelos Biskas zijn bizarre isolaties, ongecontroleerde losheid en organische flow in totale onbevangenheid en nonchalance met zijn publiek. Zijn lichaam sluit direct aan op alles wat zich in zijn binnenste of in zijn omgeving lijkt af te spelen. Hoe hij dat doet blijft onvoorspelbaar en verrassend. Gebrek aan houvast zet hij om in melancholie, humor en understatement.

Over Evangelos Biskas
Evangelos Biskas (GR) is danser, choreograaf, dramaturg, onderzoeker en facilitator van fysieke ontmoetingen. Alle facetten van zijn werk zijn direct verbonden met aanwezigheid en het proces van expressieve vrijheid. De aard van het menselijk lichaam vormt het hart van zijn creaties die ruimte willen maken voor zijn aanpassingsvermogen, zijn intuïtie en zijn kwetsbaarheid. Zijn nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden om met het lichaam te werken, brengt een interdisciplinaire essentie in zijn voorstellingen die de grenzen van dans, fysiek theater, hedendaags circus, sound design en nieuwe media op de proef stellen.

Evangelos studeerde af aan de afdeling choreografie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) in Tilburg (2016) en werd genomineerd voor de academieprijs Jacques de Leeuw prijs 2016. Met zijn afstudeerwerk Eternal Chilling (2016) won hij de Moving Forward-Young Dance Makers Award 2016. Zijn debuutcreatie In Search of a Title (2017) was een samenwerking met Elysia McMullen (IR) en werd geproduceerd door Dansmakers Amsterdam. Van 2017 tot 2020 werkte hij met PLAN, een talentontwikkelingstraject voor jonge kunstenaars, in het kader van DansBrabant. Zijn traject werd afgerond met de solovoorstelling In Between (2020). In hetzelfde jaar trad Evangelos als maker toe tot Corpo Máquina Society. Onlangs ging hij in première met zijn nieuwe werk Immortal Game (2022) een samenwerking met Yiannis Logothetis (GR) en Virtual Reality-bedrijf Improvive (NL). Het voortraject van deze voorstelling was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen 2021. 
 

za 1 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
11:00 - 11:40 / 0 pauzes
Prijs € 10
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

ZIE OOK
TRAILER

project

 

In Between wordt financieel ondersteund door PLAN.
Speciale dank aan Erik van de Wijdeven en Isaac Poels.

 

Evangelos Biskas In Between Evangelos Biskas In Between Evangelos Biskas In Between Evangelos Biskas In Between

CHOREOGRAFIE Evangelos Biskas

kOSTUUM Mamatango

COACHING Guilherme Miotto

tECHNIEK Mathijs Geraerts

REGISTRATIE Anastasija Pirozenko

FOTOGRAFIE Jasmijn Krol

PRODUCTIE Corpo Máquina Societ

co-pRODUCTIE DansBrabant