In the Dutch mountains

NDT 1

In the Dutch mountains

NDT 1

Met een uitgesproken, eigenzinnige stijl die de grenzen van dans verkent, wordt Marco Goecke gezien als een van de meest unieke choreografische stemmen van vandaag. Sinds 2008 creëert hij werk voor Nederlands Dans Theater (NDT). In the Dutch Mountains markeert Goecke’s eerste avondvullende werk voor het gezelschap.

Met In the Dutch mountains beschouwt Goecke de absurditeiten van het leven en bevraagt hij ons gevoel van verbondenheid, vertrouwdheid en wording. Hiervoor vindt Goecke inspiratie in verschillende bronnen, waaronder Cees Nootebooms fictieve roman In de Bergen van Nederland en het lied In the Dutch Mountains van de Nederlandse rockband The Nits uit 1987, die als achtergrond dienen voor de sterke artistieke connecties die de choreograaf met Nederland voelt: ‘De manier waarop mijn leven me altijd terug naar Nederland heeft geleid, is opvallend. Ik word steeds weer naar dit land teruggetrokken.’

In 2013 trad Goecke in dienst bij NDT als associate choreograaf. Een aanstelling die hij vanaf 2023 met nog eens vier jaar zal verlengen. In de loop der jaren creëerde hij verschillende werken voor zowel NDT 1 als NDT 2, waaronder Nichts (2008), Thin Skin (2015), Midnight Raga (2017), The Big Crying (2021), en I love you, ghosts (2022). Goecke heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waarvan meest recentelijk de Jiří Kylián Ring. In seizoen 2019-2020 werd Goecke artistiek directeur van het Staatsballet Hannover. 


Een avondvullend programma met choreograaf Marco Goecke

do 16 feb 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Sterrang € 42,50
Rang 1 € 37,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

DE INLEIDING WORDT VERZORGD DOOR EMMELINE MOOIJ

D

 

wereldpremière

Marco Goecke
fotografie

Rahi Rezvani