Interval - Choreographic Installation

OFFprojects

Amos Ben-Tal OFFprojects & Gosse de Kort - Interval - Choreographic Installation

In Interval werkt OFFprojects samen met de veelgeprezen interdisciplinaire kunstenaar Gosse de Kort. Samen onderzoeken ze de ruimte tussen dans en architectuur. Het project brengt de subtiele bewegingstaal van Ben-Tal in interactie met de hypnotiserende kinetische installatie van De Kort. Interval nodigt de toeschouwer uit om de ruimte te beschouwen als een sociale, mentale en emotionele bron. 

De theaterpremière van Interval is op 15 oktober in Den Haag, maar speciaal voor de Nederlandse Dansdagen presenteren de makers een unieke versie van het stuk; een choreografische installatie. Interval zal een aantal dagen de meditatieve ruimte van de iconische 'kapel' van het Bonnefantenmuseum innemen.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Interval, is er een dagelijks contextprogramma om 14:00 uur in het auditorium van het Bonnefanten.

di 5 okt 2021
Overige locaties :
Bonnefanten
13:00 - 13:20
Prijs € 15
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

Over de makers
Na een carrière als danser bij het NDT en het maken van verschillende succesvolle stukken onder de vleugels van Korzo Producties, was Amos Ben-Tal in 2012 medeoprichter van OFFprojects. Het collectief heeft verschillende succesvolle producties gemaakt waaronder Howl ism Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs) en 60, beide waren ook te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen. 

Gosse de Kort is een Nederlandse interdisciplinaire kunstenaar wiens werk zich bevindt op het snijvlak tussen beeldende kunst, technologie en architectuur. Zijn werken waren onder meer te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, Nederlands Architectuurinstituut Rotterdam, Centre Pompidou Brussel en Cadance Festival.

Choreografie en muziek
Amos Ben-Tal
Installatie
Gosse de Kort
Dans
Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Spencer Dickhaus,  Milena Twiehaus en Aurélie Cayla
Productie
OFFprojects

CO-Productie
Korzo Theater, Zuiderstrandtheater | Amare

FOTOGRAFIE

Ian Robinson