Introdans

Leve Larbi

Introdans

Leve Larbi

'Choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui voor de derde keer uitgeroepen tot ‘Choreograaf van het Jaar’.'
 

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is internationaal een van de meest toonaangevende hedendaagse choreografen. Cherkaoui, artistiek directeur van zowel Ballet Vlaanderen als van zijn eigen gezelschap Eastman, heeft tal van onderscheidingen op zijn naam staan. Introdans is er dan ook bijzonder trots op dat het – als het enige Nederlands gezelschap – diverse van Cherkaoui’s choreografieën mag uitvoeren. In Leve Larbi presenteert het gezelschap drie van deze werken. Het programma past in het voornemen van artistiek directeur Roel Voorintholt om in de komende jaren vaker één vooraanstaande choreograaf centraal te stellen. 

za 11 mei 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 22:10 / 1 pauze
Inleiding 19:00
Prijs € 28
Dans
Tickets

Info
D
Pure©IntrodansHansGerritsen (2).jpg Introdans-Leve Larbi-Hans-Withoos (7) HR.jpg Loin©IntrodansHansGerritsen (2).jpg Orbo Novo©IntrodansHansGerritsen (3).jpg

Het slotbeeld in 'Loin' is fantastisch: nadat de (overigens zichtbaar geïnspireerde) dansers als dominostenen omvallen, vormen ze in één vloeiende beweging een berg van lichamen, beklommen door een danser die over een denkbeeldige vlakte tuurt. In zulke beelden toont Cherkaoui zich een baas. 
Trouw

De pure bewegingen en het vloeiende samenspel maken dat je geïntrigeerd blijft kijken naar het jonge stel, nieuwsgierig naar wat er komen gaat. 
Muziek- en Theaterparadijs

De intimiderende schuivende hekken contrasteren heftig met de soepel bewegende dansers; een dance macabre gezien de allesbepalende politieke symbolische kracht die hekken en grenzen nu spelen.
Eindhovens Dagblad

Sidi Larbi Cherkaoui 
Loin, Orbo Novo, Pure(Nederlandse-première)
Fotografie
Hanswithoos