Introdans

Moderne Meisjes

Introdans

Moderne Meisjes

Artistiek directeur van Introdans, Roel Voorintholt, lanceert in Moderne Meisjes drie verschillende generaties eigenzinnige choreografes in één voorstelling.  Zowel de Nederlandse Regina van Berkel en Didy Veldman als de Amerikaanse Lucinda Childs staan garant voor een heel eigen, aansprekende stijl en benadering van het moderne balletidioom.

'Grootschalige, theatrale choreografie die als een Salvador Dalí-film aan u voorbijtrekt'


Waar Veldman zich voor haar intieme, persoonlijke creatie liet inspireren door een schilderij van Pablo Picasso, trekt Van Berkels grootschalige, theatrale choreografie als een Salvador Dalí-film aan u voorbij. De inmiddels 77-jarige Lucinda Childs zorgt voor de klap op de vuurpijl met Petricor, een wereldpremière op muziek van Ludovico Einaudi. Deze componist, bekend van de Franse filmhit Intouchables, schreef voor Introdans een nieuw arrangement voor piano en strijkers.

vr 25 jan 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:50 / 1 pauze
Inleiding 19:00
Prijs € 28
Dans
Tickets
D

Petricor is een wereldpremière op muziek van Ludovico Einaudi. De componist, bekend van de muziek van Intouchables, schreef voor Introdans een nieuw arrangement voor piano en strijkers.

Didy Veldman 
The 3 Dancers (Nederlandse première)

Regina van Berkel 
Frozen Echo (Nederlandse première)

Lucinda Childs 
Petricor (Wereldpremière)

RTV Oost nam een kijkje achter de schermen

Bekijk het item in 'overuit de kunst' 

Fotografie

Hans Withoos