IRC / Ivgi&Greben

Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & THE DREAMERS

Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & De Voorlopers

Festival de Nederlandse Dansdagen 2019 opent met twee inspirerende voorstellingen die inzoomen op de positieve, bevrijdende en richtinggevende kracht van verbeelding en idealen. 

Shailesh Bahoran toont de intrigerende solo REDO over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline met Redouan Ait Chitt, die genomineerd is voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2019. Aansluitend presenteren Ivgi & Greben de première van hun gloednieuwe werk THE DREAMERS. 

di 1 okt 2019
Overige locaties :
Muziekgieterij
20:30 - 21:50
Prijs € 22,50
Dans
Tickets

Info

Na de voorstelling nodigen wij u uit voor een nagesprek (duur: maximaal 30 minuten)

D

 

Shailesh Bahoran - Illusionary Rockaz Company / REDO (reprise)
Bij zijn geboorte staat Redouan Ait Chitt met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Maar Redouan gelooft niet in grenzen. Hij gelooft in zichzelf en werd hij een internationaal geroemde breakdancer en motivational speaker: Redo. Shailesh Bahoran ontwikkelde samen met dit fenomeen uit de breakdance wereld de meeslepende productie REDO. Een dansvoorstelling over onuitputtelijke wilskracht en ijzeren discipline.  lees verder

'Choreograaf Bahoran maakt een
reisgids naar de ziel'

 de Volkskrant ★★★★

 

Concept, regie, choreografie & dans

Shailesh Bahoran 
Lichtontwerp

Peter Lemmers 
Mede mogelijk gemaakt door

Korzo, Spin off & ISH met de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten

Fotografie

Sjoerd Derine, Floris van Bergen

Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & De Voorlopers Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & De Voorlopers Kick-off Nederlandse Dansdagen: REDO & De Voorlopers REDO_IRC_IVGIenGREBEN ©Sjoerd Derine (1).jpg

 

Ivgi & Greben / THE DREAMERS (première) 
In 2018 maakten Ivgi & Greben We Are In Trouble met migratie en vervreemding als thema. Daarop volgt De Voorlopers die 24 oktober 2019 in het Internationaal Theater Amsterdam in première gaat. In deze productie vestigt een aantal individuen zich als eerstelingen op een verre planeet. Er is nog niets. Welke waarden en idealen gaan de basis van hun gemeenschap vormen? Tijdens de Dansdagen presenteert het choreografenduo een gloednieuw stuk uit De Voorlopers waarin de positieve, bevrijdende en richtinggevende kracht van idealen centraal staat.


'Krachtige verbeelding van het vluchtelingenbestaan'

Theaterkrant ★★★★ over We Are In Trouble


“Het is Ivi&Greben van harte gegund een plekje in Nederland te veroveren.'

de Volkskrant over We Are In Trouble

Choreografie en kostuums

Uri Ivgi, Johan Greben
Muziekcompositie

Tom Parkinson
Fotografie

Arjan Spannenburg, Robert Bensschop