Isabelle Beernaert

Le temps perdu

Isabelle Beernaert

Le temps perdu

Na het enorme succes van haar acht voorgaande theaterproducties, keert gelauwerd choreografe Isabelle Beernaert in haar nieuwe dansvoorstelling le Temps perdu terug naar de essentie. In deze voorstelling brengt Isabelle een ode aan het alledaagse leven en laat ze door de ogen van vier koppels de rijkdom van het kleine, het ‘vanzelfsprekende ‘ zien. 

Door de ogen van vier koppels laat Beernaert de rijkdom van het kleine, het 'vanzelfsprekende' zien

Authenticiteit en subtiliteit staan centraal en komen tot uiting in de danstechniek en puurheid van de bewegingen. De ziel spreekt door de dans heen . Zoals we gewend zijn van de choreografe zullen in een verfijnde vorm in le Temps perdu  het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven, voelen, zien en horen tot uiting komen. Een zintuiglijke beleving.

ma 4 feb 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:25
Inleiding 19:00
Prijs € 26,50
Dans
Tickets

Info
D
le Temps perdu 6 - (c) Kim Vos.jpg le Temps perdu 2 - (c) Kim Vos.jpg Kim Vos Fotografie - Le Temps perdu 20.10.2018 première Carré Amsterdam - lage resolutie met watermerk -2L9A0333.jpg Kim Vos Fotografie - Le Temps perdu 20.10.2018 première Carré Amsterdam - lage resolutie met watermerk -2L9A1356.jpg

Vier fases in de liefde, vier coupletten, vier duetten
De jaren verstrijken en ieder seizoen heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. In le Temps perdu laat Isabelle met vier koppels, die de vier seizoenen vertegenwoordigen, de rijkdom van het kleine, het vanzelfsprekende, zien. Pure, ogenschijnlijk alledaagse bewegingen worden opnieuw geïnterpreteerd, om de genuanceerde schoonheid te zoeken. Met het oplopen van de leeftijd, het verstrijken van de seizoenen, worden de koppels fragieler, maar sterker in hun samenzijn.

Geen moment is verloren
Stop met vechten tegen de feiten van het leven, omarm elk seizoen. De ijzige kou en zware storm maakt dat je de stralende zon des te meer kunt waarderen. Door de seizoenen heen ontstaat groei. De ademhaling, de rustmomenten, de overgangen, zijn de essentie van ons bestaan.

Echtheid in beweging
Na 8 danstheater-voorstellingen keert Beernaert terug naar de essentie. Authenticiteit en subtiliteit staan centraal, wat uiting krijgt door de dans en de puurheid in de bewegingen. De ziel spreekt door de dans heen. Zoals we gewend zijn van de choreografe zullen in een verfijnde vorm in le Temps perdu  het alledaagse van de mens, het niet voor de hand liggende, de onderliggende emoties, het diepzinnige, de passie die ons doet leven, voelen, zien en horen tot uiting komen. Een zintuiglijke beleving.

Fotografie

Kim Vos

video

Rachid Pardo

muziek

Kevin Houben

“Le Temps Perdu” laat je voor even de tijd vergeten en haalt vergeten tijden weer omhoog. Een dansvoorstelling die voor iedereen toegankelijk is. 

Theaterparadijs ★★★★★