Jelena Kostić

How It Ends

Jelena Kostić How It Ends

Choreografe Jelena Kostić buigt zich in haar dansvoorstelling How It Ends over het fenomeen van de tunnelvisie en focus. De mens die verbeten en vastberaden recht op een doel afgaat, in weerwil van tegenwerking en pijn. 

How It Ends zoomt in op de alles-of-niets mentaliteit, de tunnelvisie die nodig is voor het leveren van een ongekende prestatie. Vier dansers bevolken het speelveld. Ze focussen zich, bereiden zich voor, sluiten zich mentaal af voor alles wat afleidt. Ze raken in ‘the zone’. Tot het moment daar is, en alle training, opoffering en pijn zich ontlaadt in de strijd. En wat blijft er dan nog over na de strijd, na het verlies of de winst? Jelena Kostić gebruikt het lichaam als ultiem vertelinstrument in een doorleefde danstaal vol contrasten en emoties.

My Own Worst Enemy
Voor choreograaf Jelena Kostić is de vlakke vloer niet het enige speelveld. Minstens zo belangrijk is voor haar het medium film. Zo werkt ze verschillende aspecten van een centraal thema vaak uit in meerdere projecten en media. Aan de thematiek van How It Ends is een korte film, geregisseerd door Harrie Verbeek, gekoppeld: My Own Worst Enemy. Deze film zal rondom voorstellingen van How It Ends getoond worden. In deze dansfilm diept ze de psychologische mechanismen van het doelgerichte individu uit, terwijl in How It Ends zowel het individuele als de groepsdynamiek centraal staat. 
 

vr 8 mei 2020
AINSI:
Theaterzaal
20:30
Inleiding 19:30
Prijs € 15
Dans
Info
Geannuleerd
D

Choreografie – Jelena Kostić
Dansers – Noëmi Wagner, Blazej Jasinski, Pauline De Laet en Anne Roeper 
Dramaturgisch advies – Lou Cope
Componist – Dyane Donck
Artistiek advies & repetitor – Judit Ruiz Onandi
Dramaturgie – Thomas Falk
Decorontwerp – Ascon de Nijs
Lichtontwerp – Dominique Pollet
Kostuumontwerp – Biljana Grgur 
Assistent kostuums – Jolanda Hendriks
Productie – Andrea van Bussel|
 

Met steun van: Gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, FPK, BNG Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21