Jij en ik en alle anderen + Nagesprek

Jordy Dik / Compagnie 21

ND - 01.10.2022 Jordy Dik - Jij ik en alle anderen

Met zijn Compagnie 21 geeft Jordy Dik, dit jaar genomineerd voor de 'Innovatieprijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht', een nieuwe impuls aan de inclusietendens in de Nederlandse dans.

JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN gaat over twee mensen die samen de wereld willen ontdekken. De wereld om hen heen die alsmaar blijft draaien. In hoeverre kunnen jij en ik de wereld bepalen? Zonder dat we teveel bezig zijn met alle anderen om ons heen. Het duet laat zien dat mensen altijd zullen verschillen, net zoals zij altijd zullen overeenkomen. Soms verwarrend, maar meestal geïnteresseerd en liefhebbend. En wat we het meeste liefhebben zijn juist de dingen die door ons heen stromen. In de wereld, in jou en in mij. 
 

Een bijzonder voorstelling met laagdrempelig en intiem karakter dat een snufje publieksparticipatie met zich meebrengt. Maar bovenal: veel zichtbare menselijkheid.


Over Jordy Dik
Jordy Dik s een choreograaf en community artist uit Rotterdam en huischoreograaf van Compagnie 21. Zijn choreografisch werk gaat over (het hervinden van) menselijkheid en de poëtische invulling van ‘de ontmoeting’. Jordy: "De ontmoeting met de ander, de wereld en daarmee juist met onszelf. Er is geen betere manier om dit zo snel tastbaar te maken dan bewegende lijven. Aangezien deze onmogelijk kunnen liegen (zoals Martha Graham al predikte) en daarmee in essentie het dichtst bij de waarachtigheid komt."

za 1 okt 2022
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
18:00 - 18:50 / 0 pauzes
Prijs € 10
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

 

JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN is de nieuwe (educatieve) productie van Compagnie 21, het professionele reisgezelschap van Theaterwerkplaats Tiuri. Na een succesvolle tour langs de grote theaterzalen van Nederland met de productie No Bodies, kiest het gezelschap nu voor een intiemer duet. 

COMPAGNIE 21 laat als gezelschap haar artistieke producten ontstaan door organische vondsten tijdens eerdere processen, zodat we blijven afstemmen op de mensen om wie het gaat: onze bijzondere en authentieke performers. Daarnaast zetten we graag mensen op het toneel die daar anders niet vanzelfsprekend (samen) zouden staan.

ND - 01.10.2022 Jordy Dik - Jij ik en alle anderen ND - 01.10.2022 Jordy Dik - Jij ik en alle anderen ND - 01.10.2022 Jordy Dik - Jij ik en alle anderen ND - 01.10.2022 Jordy Dik - Jij ik en alle anderen