Keren Levi

unmute

03.10.2019 NDD Keren Levi - unmute (c)Eti Steinberg.jpg

Festival de Nederlandse Dansdagen presenteert de Nederlandse première van unmute van Keren Levi en Yannis Kyriakides. Levi & Kyriakides betreden met dit dans-concert voor 4 dansers en 2 musici van Slagwerk Den Haag een nog nauwelijks verkend gebied, waarin digitale technologie en de fysieke vaardigheden van dansers en musici elkaar bespelen. 

unmute is dans, livemuziek en een biologerende soundscape tegelijk. Je hoort woorden in verschillende talen, universele kreten en computer-gegenereerde stemmen. Alle geluiden zijn gedigitaliseerd en losgemaakt van hun oorsprong. unmute benadrukt zo de waarde van iedere stem en raakt aan de verontrustende ontwikkeling waarin het recht op vrijheid van meningsuiting wordt ingezet om andere stemmen juist tot zwijgen te brengen. De muziekcompositie boetseert het geluid tot een hallucinerend klanklandschap. Het is als in een droom waarin je stil staat in een luidruchtige, dringende menigte, terwijl de ruimte om je heen golft en van vorm verspringt.

do 3 okt 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 21:30
Prijs € 22,50
Dans
Tickets

Info
Première

Na de voorstelling nodigen wij u uit voor een nagesprek (duur: maximaal 30 minuten)

D

 

 

 

'Dans, livemuziek en een biologerende soundscape tegelijk'

 

Futuristisch tafereel
unmute is geïnspireerd op het werk van Hannah Arendt; een invloedrijke politiek theoretica uit de naoorlogse periode. Arendt stelt dat een rechtvaardige samenleving het gemeenschappelijke en het individuele belang in evenwicht brengt en dat daarbij de geldigheid van iedere stem cruciaal is. Levi & Kyriakides schetsen een futuristisch tafereel waarin mens en stem definitief gescheiden zijn maar waar een sterk verlangen heerst om communicatie en stemgeluid opnieuw met het persoonlijke en het lichaam te laten samenvallen. 

 

 

 

 

 

coproductie van
Keren Levi | NeverLike & Slagwerk Den Haag

Concept, choreografie
Keren Levi

Concept, muziekcompositie
Yannis Kyriakides

Performance en Dans
Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day, Keren Levi

Performance en Percussie
Fedor Teunisse, Pepe Garcia


fotografie
Eti Steinberg