Keren Levi

unmute

03.10.2019 NDD Keren Levi - unmute (c)Eti Steinberg.jpg

Festival de Nederlandse Dansdagen presenteert de Nederlandse première van UNMUTE van Keren Levi en Yannis Kyriakides. Levi & Kyriakides betreden met dit dans-concert voor 4 dansers en 2 musici van Slagwerk Den Haag een nog nauwelijks verkend gebied, waarin digitale technologie en de fysieke vaardigheden van dansers en musici elkaar bespelen. 

UNMUTE is een muziekdans voorstelling de hybride uitkomst van de ontmoeting tussen componist Yannis Kyriakides en choreograaf Keren Levi. Tijdens het optreden weven drie dansers en twee musici van Slagwerk Den Haag dans, live muziek en digitale geluidslagen door elkaar heen. Zij dragen sensoren op hun lichaam, waardoor hun fysieke vaardigheden en nieuwe technologie op elkaar inspelen. Hun bewegingen staan niet op zich, ze genereren een biologerend landschap van stemmen en geluiden. Met dit project betreden Kyriakides en Levi een nauwelijks verkend gebied waar technologie en de fysieke basis van de mens tot nieuwe perspectieven leidt.

za 5 okt 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 21:30
Prijs € 22,50
Dans
Tickets

Info

Na de voorstelling nodigen wij u uit voor een nagesprek (duur: maximaal 30 minuten)

D

'Lichamen en sensoren versmelten in een muziekdansvoorstelling over het verlies van taal'

 

UNMUTE is een interdisciplinair project dat in volledige co-creatie is ontstaan, met alle betrokkenen in dezelfde ruimte op hetzelfde tijdstip. In constante dialoog hebben Kyriakides en Levi met de dansers, musici en technici samengewerkt. Compositie en choreografie zijn verstrengeld en niet meer van elkaar te onderscheiden. Dit wordt versterkt door het gebruik van myo sensoren op de lichamen van de spelers, waarmee zij ter plekke het geluid kunnen manipuleren door spierspanning en bewegingen. Speciaal voor UNMUTE is software ontwikkeld door audiovisueel kunstenaar Darien Brito. Doordat niet alle bewegingen van tevoren zijn bepaald, ontstaan er tijdens elke voorstelling weer nieuwe momenten, waarop de spelers moeten reageren.
Door gebruik te maken van gesproken fragmenten, zowel uit archieven van (inmiddels verdwenen) talen als computer gegenereerde stemmen van talen die nog niet bestaan wil UNMUTE nieuwe inhoud geven aan het theoretische idee van ‘speakability’, een virtuele ruimte waarin elke stem mag klinken en gehoord wordt.

Theatershuttle

Tijdens de Nederlandse Dansdagen heeft u de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de theatershuttle naar AINSI.

MEER INFORMATIE OVER AINSI THEATERSHUTTLE

 

 

coproductie van
Keren Levi | NeverLike & Slagwerk Den Haag

Concept, choreografie
Keren Levi

Concept, muziekcompositie
Yannis Kyriakides

Performance en Dans
Eva Susova, Charlie Laban Trier, Matthew Day, Keren Levi

Performance en Percussie
Fedor Teunisse, Pepe Garcia


fotografie
Eti Steinberg