La Noche Eterna (De eeuwige nacht)

Black Pencil & Samir Calixto

05.04.2023 Black Pencil & Samir Calixto - La Noche Eterna (De eeuwige nacht)

De afwisseling van licht en donker in de natuur heeft mensen altijd al gefascineerd. Het is een voorbeeld van de wens om de wereld om ons heen te begrijpen en inzicht te krijgen in de wetten waaraan deze onderworpen is. Het mysterie dat de nacht omgeeft en de uitdrukking daarvan in muziek en beweging is een van de pilaren van de voorstelling LA NOCHE ETERNA (De eeuwige nacht).  

Het is deze verbeelding van de eeuwige nacht waarnaar choreograaf Samir Calixto en het prestigieuze Ensemble Black Pencil op zoek gaan. Zij hebben elkaar gevonden in de wens een voorstelling te maken op basis van bestaande composities (van barok tot hedendaagse repertoire) en een nieuwe choreografie, die samen onze archetypische relatie tot de donkere zijde van de natuur voelbaar maken. 

LA NOCHE ETERNA belooft een fysiek intense en diepgaande voorstelling te worden - kenmerkend voor Calixto's oeuvre - versterkt door de muzikale rijkdom en artistieke originaliteit van het Ensemble. Het is een dialoog met het onbekende: niet vanuit de vermetele wens om licht in de duisternis te brengen, maar als de acceptatie van de nacht als deel van ons bestaan.

wo 5 apr 2023
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:20
Prijs € 18,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
D


‘Het mooie aan de Spaanse titel van het werk van Calixto, is dat het kan verwijzen naar een ultieme droom dan wel naar een ultieme nachtmerrie.’

‘De toeschouwer blijft achter met een diep gevoel van tevredenheid: de eindeloze nacht heeft zijn heilzame werk gedaan.’

Theaterkrant

Black Pencil & Samir Calixto - La Noche Eterna Black Pencil & Samir Calixto - La Noche Eterna Black Pencil & Samir Calixto - La Noche Eterna Black Pencil & Samir Calixto - La Noche Eterna

CONCEPT, CHOREOGRAFIE, LICHT, DECOR EN KOSTUUMS

Samir Calixto

LIVE MUZIEK

Ensemble Black Pencil - Jorge Isaac (blokfluit), Matthijs Koene (panfluit), Esra Pehlivanli (altviool), Marko Kassl (accordeon) & Enric Monfort (slagwerk)

PERFORMERS

Quentin Roger & Erika Poletto

 

LA NOCHE ETERNA is een coproductie van Matter Affects, Ensemble Black Pencil, Zwolse theaters, Schouwburg De Lawei en Scenario Pubblico. Mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Zwolle en Fonds voor de Podiumkunsten.