Moving Futures

De nieuwe gezichten van de hedendaagse dans

Moving-Futures-Dansfestival-2019 (2).jpg

Voor de vijfde keer op een rij reist het hedendaagse dansfestival Moving Futures langs verschillende steden in Nederland. Aan de hand van voorstellingen, pop-up performances, films, workshops en (after)talks maak je kennis met de nieuwe gezichten van de dans en performancekunst uit Nederland. Het festival is een initiatief van de vijf Nederlandse danshuizen Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Dansateliers, De Nieuwe Oost en Random Collision.

Waar u ook naartoe gaat, de dans geeft u stof tot nadenken of discussiëren. Sommige dansstukken zullen u emotioneel raken, terwijl andere stukken u sprakeloos laten, het is kunst in zijn breedste en persoonlijkste vorm. Met werk van o.a. Connor Schumacher, Johanna Tengan, Sigrid Stigsdatter en meer.

Sophie Mayeux - Die Verwandlung
Na een korte versie van Die Verwandlung, geïnspireerd op het boek van Franz Kafka, onderzoekt Sophie Mayeux in deze nieuwe dansvoorstelling het evolutionaire proces van het leven. Vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen.

De karakters van Die Verwandlung reizen door de tijd, duiken in de diepte van een onbekend universum, terug naar het begin van de wereld. In deze performance worden reddingsdekens gebruikt om de verschillende transformatieprocessen te onderzoeken.

In 2016 ontving Sophie op het ITs festival de Choreography Award (voorheen Krisztina de Châtel Award) voor haar korte versie van de voorstelling Die Verwandlung.
 

Connor Schumacher - I trust in this life; the hand of God
Een glinsterend opblaasbaar object groeit uit tot een rijke metafoor voor hoe identiteit onderworpen is aan maatschappelijke machtsstructuren. Wat gebeurt er als collectieve mythes worden doorgeprikt?

‘In zijn nieuwe choreografie lijkt Connor Schumacher een appeltje te schillen te hebben met de godsdienst. Het object van verering is een gouden blob in een zilveren cirkel, waar groene lichtdraden in spelen en die opgeblazen wordt tot een hand.' Theaterkrant, 2018

za 16 feb 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 22:20 / 1 pauze
Prijs € 15
Dans
Tickets

Info
D
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €6 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle