Mystery Sonatas / For Rosa (Theaterreis naar Hasselt)

Rosas

Mystery Sonatas / For Rosa (Theaterreis naar Hasselt)

Rosas

Muziek en geometrie hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het werk van De Keersmaeker. In Mystery Sonatas / For Rosa worden deze elementen met elkaar verbonden door een symbool: de roos. ‘Sub rosa’ – wat Latijn is voor ‘onder de roos’ – verwijst naar ‘iets wat niet wordt gezegd’, maar hier kunnen we die uitdrukking lezen als ‘iets wat wél wordt gedanst’.

De Mysteriesonates van Biber zijn rond 1676 geschreven en hadden een religieus doel, ze zijn immers gecomponeerd om mensen te begeleiden bij het bidden van de rozenkrans. Net zoals de rozenkrans doorgaans in drie ‘tientjes’ is verdeeld, is dit werk in drie cycli verdeeld: vijf Blijde, vijf Droeve en vijf Glorierijke sonates. De muziek vormt een rijke inspiratiebron, omdat dans hier met getallensymboliek wordt gecombineerd. 

In de voorstelling staan rozen niet alleen voor schoonheid, maar ook voor verzet. Immers: geen rozen zonder doornen. Deze voorstelling is dan ook opgedragen aan verzetsvrouwen als Rosa Bonheur, Rosa Luxemburg, Rosa Parks, Rosa Vergaelen  en Rosa, de vijftienjarige klimaatactiviste die tijdens de Belgische overstromingen in 2021 om het leven kwam.
 

do 2 mrt 2023
Overige locaties :
Theatercafé
18:45 - 23:15
Prijs € 30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Busreis
D
02.03.2023 Theaterreis naar Hasselt - Rosas - Mystery Sonatas - For Rosa 02.03.2023 Theaterreis naar Hasselt - Rosas - Mystery Sonatas - For Rosa 02.03.2023 Theaterreis naar Hasselt - Rosas - Mystery Sonatas - For Rosa 02.03.2023 Theaterreis naar Hasselt - Rosas - Mystery Sonatas - For Rosa

 

Choreografie

Anne Teresa De Keersmaeker

dans

zes dansers

muziek

Amandine Beyer (viool), ensemble Gli Incogniti

FOTOGRAFIE

Anne Van Aerschot