NDT 1

Schmetterling

NDT 1 Schmetterling

Nederlands Dans Theater viert dit seizoen zijn zestigste verjaardag. Voor het gezelschap het ultieme moment om te reflecteren op het bescheiden begin, rijke verleden en indrukwekkende heden en toekomst. Daarom presenteert NDT naast werk van de grote makers die bepalend zijn voor de creatieve signatuur van het gezelschap, ook een reeks (nieuwe) hedendaagse choreografen.

Met Schmetterling sluit NDT niet alleen het jubileumseizoen af, maar ook Paul Lightfoots periode als artistiek directeur. Deze avond symboliseert – net als een vlinder - het eeuwige proces van transformatie; één van de grootste kwaliteiten van NDT. Terwijl eerdere programma’s dit seizoen terugblikten op het verleden en de onmiskenbare invloeden op het heden toonden, streeft Schmetterling ernaar om vooruit te kijken.

De choreografie Schmetterling (2010) van Sol León & Paul Lightfoot, gezet op muziek van de indie rockband Magnetic Fields en componist Max Richter, verwijst naar de vergankelijkheid van het bestaan en de manier waarop leven en dood continu elkaars pad kruisen. Daarnaast presenteert NDT een wereldpremière van hetzelfde choreografenduo en eveneens een wereldpremière van Damien Jalet, die als choreograaf debuteert bij het gezelschap. De veelgeprezen werken van de Belgisch-Franse Jalet zijn vaak visueel verbluffend, kinetisch en zetten aan tot denken.

za 23 mei 2020
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Inleiding 19:00
Prijs € 32
Sterrang € 37
Dans
Info
Geannuleerd
D
schmetterling NDT schmetterling NDT

Damien Jalet wereldpremière
Sol León & Paul Lightfoot wereldpremière

Sol León & Paul Lightfoot Schmetterling

 

fotografie

Rahi Rezvani