NDT 2

NDT 2

Nederlands Dans Theater (NDT) is een van de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen ter wereld en Theater aan het Vrijthof is trots dat ze al jarenlang deel uitmaken van het dansprogramma.

In seizoen 2021-2022 ontvangen we zowel NDT 1 als NDT 2. Wat het exacte programma wordt en welke choreografen hun bijdrage zullen leveren wordt later bekend, maar een avond NDT staat garant voor een avond genieten van topkwaliteit en geïnspireerd raken van betoverende dans.

Nederlands Dans Theater 2
In 1978 richtte het gezelschap onder de bezielende leiding van Jiří Kylián NDT 2 op. Gedurende drie jaar bereidt dit tweede gezelschap zestien recentelijk afgestudeerde, vaak klassiek opgeleide dansers, voor op de wereldtop. Aanvankelijk gold NDT 2 als een talentontwikkelingsprogramma van waaruit de grootste talenten konden doorstromen naar NDT 1. Door de jaren heen heeft NDT 2 zich echter ontplooid tot een zelfstandig gezelschap met een geheel eigen repertoire en een uitgebreid nationaal en internationaal tourschema. De samenwerking met veel (aanstormende) choreografen geeft de dansers gelegenheid om zich snel te verhouden tot verschillende danstalen, technieken en werkmethoden.
 

wo 8 dec 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

ZIE OOK:
NDT.NL

fotografie

Rahi Rezvani