The play between

NDT 2

NDT 2

In het eerste NDT 2-programma van het seizoen, The play between, presenteert Nederlands Dans Theater (NDT) twee nieuwe stemmen die eigenzinnige verhalenvertellers zijn en beiden een  nieuwe wereldpremière brengen. NDT is erg enthousiast om hun unieke kijk op dans toe te voegen aan het repertoire.  
 

Marcos Morau (Catalonië) presenteert Folkå, een werk dat ingaat op de transformatieve rituelen van folklore en inheemse gebruiken. Morau’s meeslepende werk voelt als een collectieve kracht die ons middels een mythische overtocht door de menselijke psyche voert
waarin hij op fantasierijke en ambitieuze wijze dans, kostuums, en theater samenvoegt. De choreograaf laat zich graag beïnvloeden door beeldende kunst en historische referenties waaruit een nieuwe verhalende taal ontstaat, vaak met absurdistische en theatrale elementen. Naast zijn eigen werk, richtte Morau samen met andere kunstenaars in 2005 de interdisciplinaire groep La Veronal op, die werk creëert op het snijvlak van dans, film, literatuur en fotografie.
 
Voor zijn werk Bedtime story nodigt Nadav Zelner (Israël) ons uit in zijn fantasiewereld. Door zijn frisse, betoverende en bliksemsnelle vocabulaire is Bedtime story een meeslepende belichaming van de zoekende dromer in ons allemaal. Zelner is een freelance danser en
gedurfde choreograaf die de hedendaagse danswereld verovert. Zijn vocabulaire is beïnvloed door de populaire cultuur dat tot esthetische werken leidt die vaak samengaan met onverwachte muzikale keuzes vanuit een fris, provocerend perspectief. Zelner was lid van de Kibbutz Contemporary Dance Company en danste in diverse internationale projecten. Als choreograaf maakte hij onder meer werk voor de Gauthier Dance Company en de Batsheva Dance Company.  

wo 8 dec 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 / 1 pauze
Inleiding 19:00
Sterrang € 37,50
Rang 1 € 32,50
Dans

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd
Geannuleerd

Inleiding door Emmeline Mooij

D

ZIE OOK:
NDT.NL

Programma

Marcos Morau
Folkå

Nadav Zelner
Bedtime story

NDT 2 - The Play Between NDT 2 - The Play Between NDT 2 - The Play Between NDT 2 - The Play Between

fotografie

Rahi Rezvani