No Access Performances

Viewmaster / Kenzo Kusuda, Roshanak Morrowatian, Mohamed Yusuf Boss

No Access Performances

Viewmaster / Kenzo Kusuda, Roshanak Morrowatian, Mohamed Yusuf Boss

No Access toont een twintigtal hedendaagse videowerken, data-visualisaties, mediawerken, animaties en interactieve educatieve games met beeld- verhalen over vluchtelingen vanuit verschillende perspectieven.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen zullen choreografen Roshanak Morrowatian, Mohamed Yusuf Boss en Kenzo Kusuda, die ieder met hun eigen verhaal naar Nederland kwamen, één dag lang aan de tentoonstelling van Viewmaster Projects deelnemen. De bezoekers zijn getuige van hoe zij met hun improvisatievermogen en zeggingskracht van hun lichaamstaal op het thema en de impact van de videowerken reageren.
 

Een immersieve tentoonstelling over Grenscontrole, Grensconflicten en Migratie


De locatie is uitzonderlijk en zeer toepasselijk, namelijk het voormalig Koude Oorlog Hoofdkwartier van de NAVO in de mergelgroeven van de Maastrichtse Cannerberg. Tijdens de Koude Oorlog hield een 24-uursbewaking van hieruit alle bewegingen achter het IJzeren Gordijn nauwgezet in de gaten. In 1992 verliet de NAVO dit atoombombestendige complex, dat daarvoor sinds 1956 onder de Wet op de Staatsgeheimen viel. Nu kunt u voor het eerst in een deel van het gangenstelsel vrij dwalen zonder te verdwalen.

Roshanak Morrowatian over haar bijdrage aan het project: “Het thema, de locatie, de geschiedenis en link naar de actuele situatie, en vervolgens dans in te brengen, het is precies in deze combinatie waar ik geïnspireerd raak en de urgentie voel in beweging te komen.”

za 1 okt 2022
Overige locaties :
Voormalig NAVO-Hoofdkwartier Cannerberg
14:00 - 17:00
Prijs € 5
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Tickets te koop online en op de plek van het evenement

D


Let op! De tentoonstelling start op donderdag 15 september en is t/m zondag 13 november te zien. Bovenstaande performances zijn enkel op 1 oktober te zien. Je kunt op elk moment, tussen 14:00 en 17:00 de locatie bezoeken.