O S C A R

Arno Schuitemaker

 O S C A R is de nieuwe voorstelling van Arno Schuitemaker

In mijn volgende leven wil ik misschien schrijver zijn, of dichter. Ik zou dan mijn toekomst mijn verleden laten opzoeken. Ik zou schrijven over een bepaald moment, niet al te lang geleden, en woorden geven aan wat er nu in mijn lichaam leeft.

Hoe ik, veelal op mezelf, meer en meer voelde dat ik niet alleen was. Hoe ik mezelf herkende, niet alleen in de spiegel, maar evenveel in anderen. Hoe deze herinneringen veranderden in meerdere reflecties, hoe iedere stap beweging werd en hoe teruggaan overging in vooruitgaan.
Hoe het voelde om de ene voet voor de andere te zetten, hoe het voelde om te zeggen:
Ik begin opnieuw.

O S C A R: een solo voor 3. 3 solo’s in 1. 
Ik zou het kunnen zijn, iemand en iedereen
 

zo 4 jul 2021
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
21:00 - 22:10
Prijs € 12,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
Try-out

Let op! U heeft geen zitplaats. Het publiek beweegt zich vrij over het podium. Voor mensen die niet lang kunnen staan is er eventueel een krukje. We verzoeken u gedurende de gehele voorstelling 1,5 meter afstand te houden. U hoeft geen mondkapje te dragen.

D

Choreografie  
Arno Schuitemaker
Dans
Ivan Ugrin, Mark Christoph Klee, Paolo Yao
Muziek
Aart Strootman

 

O S C A R brengt publiek en performers samen op het toneel in een fysieke reis van ruimte naar ruimte.


Over Arno Schuitemaker 
Voorstellingen van Arno Schuitemaker moet je ervaren, beleven, ondergaan. Het maakt hem een van de intrigerende podiumkunstenaars van de nieuwe generatie in Nederland. Zijn interdisciplinaire werk beweegt zich door het versmelten van non-stop beweging, elektronische muziek en indrukwekkende lichtontwerpen buiten de gebaande paden van dans. Met fragmenten uit zijn dagboek als bron transformeren zijn voorstellingen tot belichaamde bespiegelingen op het leven die de diepere lagen van het bestaan raken.

In oktober 2019 ontving zijn vorige voorstelling The Way You Sound Tonight de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Eerder maakte Arno Schuitemaker voorstellingen als Together till the end, WHILE WE STRIVE, I will wait for you en If You Could See Me Now