OFFprojects

Seconds

Amos Ben-Tal / OFFprojects Seconds

Seconds van choreograaf Amos Ben-Tal / OFFprojects nodigt je uit om een choreografie te verkennen die zich afspeelt in een kleine kubus. Saillant detail: in de kubus passen slechts 4 toeschouwers. De installatie maakt deel uit van het project 60, waarin OFFprojects het begrip tijd onderzoekt; deze voorstelling is tijdens het Nederlands Dansdagen Gala te zien.

Seconds is opgebouwd op een tekst die cycli van hoop en angst verkent en erkent dat beide het resultaat zijn van het besef van het verstrijken van de tijd. Dit gedicht herinnert ons aan de subjectiviteit van onze tijdservaring en telt de 15 minuten van de performance af. Echter niet de performance in de kubus, maar het publiek buiten de kubus bepaalt hoe lang de mensen binnen blijven kijken. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen de persoonlijke wens van mensen om de dansers te zien en hun besef dat hun ervaring gemeenschappelijk is. Het idee van tijd als gedeelde bron wordt tastbaar en intiem vormgegeven.

za 5 okt 2019
Overige locaties :
De Brandweerkantine
14:30 - 14:45
Prijs € 10
Dans
Tickets

Info
D
Amos Ben-Tal / OFFprojects Seconds Amos Ben-Tal / OFFprojects Seconds

 

'…een dijk van een dansinstallatie.
Mateloos fascinerend wat Ben-Tal hier
doet met perceptie van ruimte, tijd
en menselijk handelen.'

Trouw ★★★★

Concept en choreografie

Amos Ben-Tal 
 

Ontwerp en artistiek advies

Yvan Dubreuil 


Performance

Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts e.a.


Seconds is een productie van OFFprojects in coproductie met Korzo producties en ICK Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten