Oxytocin

Isabelle Beernaert

Oxytocin

Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Dit seizoen viert ze haar 10-jarig jubileum in de Nederlandse theaters met de nieuwe voorstelling OXYTOCIN.

In een periode waarin we elkaar opeens niet meer mochten aanraken en afstand moesten houden van elkaar, ontstond bij veel mensen het fenomeen huidhonger. Een verlangen om elkaar vast te pakken, te knuffelen of te strelen. Een verlangen naar het knuffelhormoon Oxytocine. In die periode van quarantaines en social distancing ontstond ook de nieuwe voorstelling OXYTOCIN.
 
Ieder mens heeft in het dagelijks leven oxytocine nodig om gelukkig te zijn. Het ontbreken van deze stof had bij veel mensen een fysieke weerslag. Isabelle toont door middel van dans haar observaties over hoe wij zijn omgegaan met deze gevoelens door het tonen van oude angsten en nieuwe gevoelens in de vorm van dans. 
 
Een lege witte, steriele ruimte, muziek die je vanaf de eerste seconde bij de keel grijpt en zes dansers die het leven vieren, geleid door een wonderlijk mooie choreografie: OXYTOCIN is een gevoelige, indringende voorstelling geworden die ons toont dat de wereld niet zo donker is als we vaak denken. Je moet het alleen willen zien. En voelen.  
 

Isabelle Beernaert is onder andere bekend van So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle.

di 24 jan 2023
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:30
Inleiding 19:00
Sterrang € 36
Rang 1 € 31
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
D


‘[Oxytocin] is een stuk met veel subtiliteiten. Ik wil laten zien wat we in coronatijd hebben beseft: hoe belangrijk warmte en liefde is. En hoe belangrijk het is om wel samen te zijn, om elkaar wel aan te raken.’

Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert - Oxytocin Isabelle Beernaert - Oxytocin Isabelle Beernaert - Oxytocin Isabelle Beernaert - Oxytocin

MET IB The Company

ORGANISATOR Dancers on Stage (België) i.s.m. Stichting Dancers on Stage (Nederland)

SCRIPT Isabelle Beernaert

CHOREOGRAFIE, SCENOGRAFIE EN REGIE Isabelle Beernaert

LICHTONTWERP Mike Den Ottolander & Isabelle Beernaert

PRODUCTIE Dancers on Stage

DANSERS IB The Company (6 international dancers)

FOTOGRAFIE Kim Vos, Bob Karman