Patricia Guerrero

Distopía

Patricia Guerrero

Distopía

‘Dancer in Focus’ van de Flamenco Biënnale 2019, Patricia Guerrero (1990) is dé grote flamencoster in wording. Na haar glansrol in D. Quixote van Andrés Marín (de opening van het festival), bewijst de danseres uit Granada zich met Distopía, haar tweede solovoorstelling, als een van de meest talentvolle en originele dansmakers van haar generatie die op zoek is naar een nieuwe flamencodanstaal.

Guerrero’s lichaam sprankelt van flamenco, ze tekent er de meest fantastische geometrische figuren mee. Speels, lichtvoetig, maar met een super power in haar voeten. Dit lichaam vol ritme komt tot uitbarsting in Distopía, een verhaal over vrouwelijke kracht en kwetsbaarheid in een maatschappij die zich ideaal waant. De Nederlandse filosoof Hans Achterhuis schreef 'De utopie verandert in een dystrofie als mensen geraakt worden in hun intieme wezen: verliefdheid, angst, woede.'

Patricia Guerrero: A Star is Born.

Patricia Guerrero speelt en danst deze emoties uit tussen droom en werkelijkheid, waarheid en waanzin in een pulserende flamencosoundscape. Energiek en met een lichte knipoog naar Pina Bausch. ‘Een toneelbeest, een danseres met bovennatuurlijke kracht en uitstraling’, schreef de Spaanse pers.

zo 27 jan 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:20
Inleiding 19:00
Prijs € 32
Dans
Tickets

Info
Bijgeboekt

Premiere

D
                  ZIE OOK

                  www.patricia-guerrero.es

                  Interview met Patricia Guerrero

Patricia-Guerrero-distopia-Naemi-Ueta (4).jpg Patricia Guerrero ©Naemi Ueta _DSC0179 copia.jpg Patricia-Guerrero-distopia-Oscar-Romero (1).JPG Patricia-Guerrero-distopia-Oscar-Romero (7).JPG

 

“Het is weinigen gegeven, maar Guerrero’s
lichaam is pure dans. Haar schitterende lichaam is
een onuitputtelijk bron die aan haar personage
een maximale uitdrukking geeft."

Nagesprek: Patricia Guerrero, boegbeeld van een nieuwe flamencogeneratie
Je zou het bijna flamencotheater durven noemen: danseres Patricia Guerrero laat een breed scala aan emoties zien in haar expressieve dansstijl. Of ze nu in Distopía met een papieren zak op haar hoofd in het duister tast, of zich als godin laat torsen op de schouders van haar muzikanten, Guerrero maakt overal toneelminiatuurtjes van. Wat maakt deze nieuwe ster tot zo’n opvallend theatrale danseres? Journaliste Annette Embrechts neemt u mee naar een nieuwe generatie van sterke flamencovrouwen, waarbinnen de 28-jarige Guerrero een markant boegbeeld vormt.

DANS, ARTISTIEKE LEIDING, CHOREOGRAFIE

Patricia Guerrero
MUZIKALE LEIDING EN FLAMENCOGITAAR

Dani de Morón
BASGITAAR, CONTRABAS

José Manuel Posada “Popo”
PERCUSSIE

Agustín Diassera
FLAMENCOZANG

Sergio “El Colorao”  
KLASSIEKE ZANG, ACTRICE

Alicia Naranjo
DANS

Ángel Fariña
DANS, ACTEUR

Rodrigo García Castillo

Fotografie

Naemi Ueta, Oscar Romero

 

In samenwerking met

Flamenco Biënnale 2019

 

logo Flamenco Biennale.jpg