Presentatie: LAB INTENSIVE

Cinedans

Presentatie: LAB INTENSIVE

Cinedans

Het maken van dansfilm behoort inmiddels tot de reguliere beroepspraktijk van dansmakers. Filmische middelen als cameravoering, kadrering en montage zorgen voor uitbreiding van het metier van de dansmaker. Tegelijkertijd merken we dat choreografen en dansers hun kwaliteiten niet altijd voor de volle 100 procent weten te benutten. Geld is niet de voornaamste factor waaraan het schort in de ontwikkeling van een goede dansfilm. Eerder ontbreekt het aan kennis en ervaring om goede en mooie ideeën door te ontwikkelen naar een gedegen filmplan.  

Met het LAB INTENSIVE wil Cinedans een kwaliteitsimpuls geven aan de dansfilm. Een intensief traject voor professionals die de ambitie hebben om dans en film bij elkaar te brengen. Een aanzet tot blijvende inhoudelijke ontwikkeling van de dansfilm. Het LAB INTENSIVE bestaat uit workshops, masterclasses en een coachingsprogramma en zal in het voorjaar van ’23 worden gelanceerd. 

Tijdens De Nederlandse Dansdagen presenteren Nienke Rooijakkers, dramaturg en educatie manager van Cinedans en Martine Dekker, directeur van Cinedans, een geïllustreerde lecture over de state of the art van de Nederlandse dansfilm. Aan de hand van verschillende fragmenten uit de recente geschiedenis van de Nederlandse dansfilm analyseren zij, samen met het publiek, de kracht en betekenis van de dansfilm.

Om deel te nemen is ervaring met dansfilm niet noodzakelijk. Aan de basis ligt de wens om stil te staan bij wat je ziet, je te verwonderen en te onderzoeken. 

Over Cinedans LAB
Cinedans LAB heeft als doel de kwaliteit van de dansfilm te verhogen en de productie aan te jagen. Met workshops en intensieve trajecten ondersteunt Cinedans de ontwikkeling van interdisciplinaire kunstenaars die dans en beweging als uitgangspunt kiezen. Cinedans LAB brengt tevens uiteenlopende, op maat gesneden projecten voor het kunstvakonderwijs, het middelbaar onderwijs en het basisonderwijs.

za 1 okt 2022
Overige locaties :
De Ruimte SNS Maastricht
14:30 - 15:30
Dans

Zet op wensenlijst
Info
Geannuleerd

GRATIS TOEGANG, RESERVEREN VERPLICHT

D
ND - 01.10.2022 Cinedans - LAB INTENSIVE ND - 01.10.2022 Cinedans - LAB INTENSIVE

FOTOGRAFIE

Emma Evelein