Presentatie: Springplank

Henny Jurriëns Studio

Presentatie: Springplank

Henny Jurriëns Studio

De Henny Jurriëns Studio (HJS) in Amsterdam is opgericht in 1996 en is vernoemd naar één van Nederlands beste en meest geliefde dansers. HJS wordt beschouwd als een van de belangrijkste open studio’s voor professionele dansers in de wereld en is het hele jaar geopend. Naast de dagelijkse technieklessen, wordt er een grote verscheidenheid aan workshops en masterclasses gegeven in verschillende stijlen. Tijdens de Nederlandse Dansdagen geeft coördinator Wouter Vergouwen geeft een presentatie over het nieuwe programma SPRINKPLANK.

SPRINGPLANK is een resultaatgericht programma dat jonge dansers helpt in contact te komen met het werkveld. Het programma biedt zowel recente alumni als studenten in het laatste jaar van de dansopleiding de mogelijkheid om deel te nemen aan een reeks activiteiten om hun kansen op het vinden van werk in de professionele danswereld te vergroten. SPRINGPLANK-activiteiten zijn gratis voor dansers/studenten van Amsterdamse hbo's en mbo's omdat het grotendeels wordt gefinancierd door de Gemeente Amsterdam, maar andere jonge dansers zijn welkom om mee te doen voor een zacht prijsje.

‘Een brug slaan tussen dansacademies en het professionele werkveld’


De SPRINGPLANK-activiteiten omvatten lessen en workshops gericht op dans- als ondernemersvaardigheden, auditietrainingen, netwerkevenementen, coaching en presentaties. Deze activiteiten helpen jonge professionals tijdens hun loopbaan in de (gesubsidieerde) kunstsector, de commerciële danssector en andere sectoren zoals het onderwijs en de sociale gezondheidszorg met betaalde dansmogelijkheden.

za 1 okt 2022
Overige locaties :
Edmond Hustinxzaal
11:00 - 12:00 / 0 pauzes
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

GRATIS TOEGANG, RESERVEREN VERPLICHT

D