Nederlandse Dansdagen

Rondetafelgesprek: Archivering

NDD_Dag1_Debat_A1_SjoerdDerine_DSS09270.jpg

Rondom elke productie wordt er archiefmateriaal aangemaakt. Om een productie te kunnen hernemen of om meer context te geven aan de voorstellingen. Vaak pakt elk gezelschap/maker dit op hun eigen manier aan. Welke lessen kunnen we leren van elkaar? En welke uitdagingen kunnen we als sector gezamenlijk oppakken? Zodat we daarmee kennis en middelen met elkaar delen en het wiel niet opnieuw uitvinden. 

Vijf makers gaan in gesprek met de sector over hoe we gezamenlijk kunnen optrekken om de archieven van de dans te bewaren en beschikbaar te stellen. Om de rijke legacy van de Nederlandse dans een podium te geven. Ze vertellen daarbij over wat zij aan het archief doen en waarom, waar ze tegenaan lopen en denken na over hoe een gezamenlijk aanpak eruit kan zien. 

Aan tafel zitten Nicole Beutler, Manuel Segond von Banchet, Joris Jans (Introdans), Bart Deuss (Don’t Hit Mama), Sheree Lenting (choreograaf) en Guido Jansen (Podiumkunst.net). Het gesprek wordt gemodereerd door Annette Embrechts en georganiseerd in samenwerking tussen de Nederlandse Dansdagen en Podiumkunst.net.

Over Podiumkunst.net
Podiumkunst.net verbindt de schatkamers van de Nederlandse podiumkunsten en stelt deze open voor makers, onderzoekers en liefhebbers. Het einddoel is een integraal en toegankelijk digitaal overzicht van het Nederlandse podiumkunst-erfgoed, dat de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend maakt en een inspiratiebron voor makers van nu en de toekomst kan vormen. 

za 1 okt 2022
Overige locaties :
Edmond Hustinxzaal
15:30 - 17:00 / 0 pauzes
Categorieën - Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

VRIJE ENTREE, RESERVEREN VERPLICHT

D