Rondetafelgesprek: Urban Paradox

Nederlandse Dansdagen, Urban Dansdagen & The Notorious IBE

Rondetafelgesprek: Urban Paradox

Nederlandse Dansdagen, Urban Dansdagen & The Notorious IBE

In korte tijd is urban dans doorgedrongen tot de theater- en danswereld. Hier ontwikkelt de mateloos populaire kunstvorm, die decennialang alleen floreerde in uiteenlopende battle-formats, zich in allerlei richtingen, inclusief crossovers met hedendaagse dans en zelfs klassiek ballet. In het festivalprogramma zijn hiervan voorbeelden te zien.

Hoe verhouden deze nieuwe ontwikkelingen zich tot de rauwe echtheid en street credibility van de vroege jaren? Staat die authenticiteit onder druk, of behoort het juist tot het wezen van hiphop om steeds op zoek te gaan naar nieuwe vormen? 

Tijdens de Nederlandse Dansdagen wordt stilgestaan bij deze urban paradox in een gezamenlijk event op zaterdagmiddag van twee toonaangevende urban festivals: het op de core scene gerichte The Notorious IBE in Heerlen en het experimentele Open Your Mind in Eindhoven.

Er is ook een debat: in het professionals programma buigen makers, dansers en organisatoren zich over de ontwikkeling van de urban dans in de 21ste eeuw en de ‘wants’ en de ‘needs’ van alle spelers. 
 

zo 2 okt 2022
Overige locaties :
Ferdinand Duynstee Foyer (souterrain)
13:00 - 15:00
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Let op! Toegang tot het rondetafelgesprek is gratis, maar aanmelden is verplicht

D