Samir Calixto / Korzo producties & Scenario Pubblico

W

Samir-Calixto-Korzo-W-Eyjólfur-Eyjólfsson HR.jpg

Na het indrukwekkende M, een stuk voor vijf mannen op muziek van Mahler, volgt nu het slotdeel van een tweeluik rond dans en de filosofie van Nietzsches dynamische mensbeeld.

W is in alle opzichten het spiegelbeeld van M: een stuk waarin vijf danseressen de kracht, woede en wellust voelbaar maken die in de mythes en archetypes rond vrouwen zo nadrukkelijk aanwezig zijn. Op een moderne bewerking van Wagners muziek uit Tristan en Isolde, brengt Calixto met W onze obsessieve zoektocht naar de waarheid over het voetlicht, nu vanuit het vrouwelijk perspectief. Met een meedogenloze fysicaliteit worden bij de danseressen de lagen afgepeld en komen hun kwetsbaarheid en barbaarsheid naar boven. Voor wie het werk van Calixto heeft gevolgd, ligt de stap naar Wagner voor de hand. Voor anderen zal W de ontdekking zijn van een uiterst muzikale choreograaf.

za 23 feb 2019
AINSI:
Theaterzaal
20:30 - 21:40
Inleiding 19:30
Prijs € 15
Dans
Tickets

Info
D

ZIE OOK

www.korzo.nl

 

Recensie

Arts talk magazine

W-SamirCalixto-©JorisJanBos1511_0763.jpg W-SamirCalixto-©JorisJanBos1511_0900.jpg W-SamirCalixto-©JorisJanBos1511_1264.jpg W-SamirCalixto-©JorisJanBos1511_1473.jpg

'Overweldigende kruisbestuiving van dans, muziek en filosofie ‘Zowel op gebied van de liefde als de wraak zijn vrouwen veel wreder dan mannen.’

Uit Nietzsche’s Voorbij Goed en Kwaad (Jenseits von Gut und Böse)


Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij voorstellingen in AINSI de mogelijkheid om voor €6 met een busje heen en terug te reizen.

Meer informatie Over AINSI Theatershuttle

Concept & choreografie
Samir Calixto
Dans
Camilla Montesi, Xanthe van Opstal, Aya Misaki, Sammie Hermans, Alice De Maio

Fotografie
Eyjólfur Eyjólfsson