Spatial studies

Astrid Boons

Spatial studies

Astrid Boons

Spatial Studies bestaat uit diverse, losse studies die een startpunt vormen voor een nieuw werk van Astrid Boons dat in 2023 in première gaat. 

Deze studies vertrekken vanuit de vraag: Hoe gaan we als mens om met een wereld die in een constante technologische transformatie verkeert? In een wereld die steeds meer verbonden is via digitale media? Hoe moeten we ons aanpassen aan een constant veranderende omgeving die steeds verder van ons lijkt te staan? Boons reflecteert vanuit het lichaam en onderzoekt wat voor sporen deze technologische omgeving in ons lichaam achterlaat en zo ons innerlijke zijn en identiteit beïnvloedt. Horen we binnenkort nog thuis op deze wereld of moeten we ons op onomkeerbare wijze aanpassen om thuis te kunnen zijn?
 

‘Eventually we will have to choose between the body or the brain’

Dr. Henk Hoekstra


Samen met componist Miguelángel Clerc Parada onderzoekt Boons hoe deze studies zich verhouden tot de Cupola van het Bonnefanten. Dit is ook het eerste moment dat Boons haar onderzoek deelt met een publiek en ontdekt hoe zij een actief deel kunnen worden van het creatieproces.

za 1 okt 2022
Overige locaties :
Bonnefanten
12:00 - 12:20 / 0 pauzes
Prijs € 13
Categorieën - Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Ticketprijs incl. bezoek museum

D

ZIE OOK:
BONNEFANTEN.NL

 

Meer ontdekken? Bezoek het Bonnefantenmuseum
Het ticket voor Spatial Studies geeft tevens toegang tot de rest van het Bonnefantenmuseum, waaronder de tentoonstelling van Melati Suryodarmo (1969, Surakarta, Indonesië), elfde winnaar van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA). De tentoonstelling I am a Ghost in My Own House, is Suryodarmo’s eerste grote solotentoonstelling in Europa en Nederland. Suryodarmo is een veelzijdige kunstenaar, maar ze onderscheidt zich vooral met haar indringende performances. Ze vertolkt In haar werk scherpe politiek- maatschappelijke inzichten in een poëtische, lijfelijke beeldtaal.

Astrid Boons - Spatial Studies Astrid Boons - Spatial Studies Astrid Boons - Spatial Studies Astrid Boons - Spatial Studies

Choreografie, concept en dans
Astrid Boons
Compositie
Miguelángel Clerc Parada

fotografie

Alina Fejzo