Stephen Shropshire

About Miss Julie

Stephen Shropshire About Miss Julie

Al jaren krijgt de in Nederland woonachtige Amerikaanse choreograaf Stephen Shropshire internationale erkenning voor zijn werk, dat zowel esthetisch harmonieus als intellectueel uitdagend is. Na zijn veelgeprezen We are nowhere else but here komt Shropshire nu terug naar Maastricht met een adembenemende bewerking van August Strindbergs naturalistische tragedie Miss Julie. Strindberg schreef in 1888 een fel betoog over klasse, seksuele politiek en de ongelijke verhoudingen die onderdeel uitmaken van het patriarchale systeem. Thema’s die nog steeds actueel zijn en leiden tot verdeeldheid in onze samenleving.

Het verhaal van Miss Julie volgt de verveelde dochter van een rijke graaf die een van haar vaders dienaren probeert te verleiden. De situatie escaleert en leidt tot een tragisch einde. Shropshire bewerkt de plot tot een geabstraheerde versie in beweging. About Miss Julie stelt de 19e eeuwse sociale ongelijkheid aan de kaak en dwingt de toeschouwer na te denken over de vraag hoeveel er eigenlijk is veranderd.

do 26 mrt 2020
Theater aan het Vrijthof:
Bovenzaal
20:30
Inleiding 19:30
Prijs € 15
Dans
Info
Geannuleerd
D

 

Surplus- programma
Bij deze voorstelling ontvangt u, naast de reguliere inleiding, een heel speciale introductie. Studenten van iArts Maastricht verdiepten zich in het thema en de maker van de voorstelling, en zullen u een artistieke introductie op het werk geven… De introductie start aansluitend op de reguliere inleiding.

iArts Maastricht is een interdisciplinaire bacheloropleiding, waarin studenten getraind worden om via artistieke methodes actuele wetenschappelijke en sociale vraagstukken te onderzoeken en bevragen. iArts is onderdeel van Hogeschool ZUYD.

fotograaf

Søren Meisner