Stuk is een nieuwe situatie

Anne-Beth Schuurmans

Stuk is een nieuwe situatie

Anne-Beth Schuurmans

In de voorstelling Stuk is een nieuwe situatie (2+) zijn we op de rommelzolder van de toekomst, een toneel-op-toneel situatie, waarbij het publiek onderdeel is van de situatie. In een deels analoog, deels digitaal landschap wordt het romantische beeld van de natuur bevraagd. Wat gebeurt er als je een berg afgraaft en er een stad van bouwt? Wat gebeurt er als ijs smelt? Wat gebeurt er als de wereld stopt met ademen? Kan de natuur stuk? Kan de wereld stuk?

Stuk is een nieuwe situatie is een interdisciplinaire, levende compositie waar het jonge publiek en hun volwassen entourage naar hartelust kan rondscharrelen. Choreograaf Anne-Beth Schuurmans, scenograaf Elian Smits en componist Dennis van Tilburg verzamelden materialen, methodes en technieken, apparaten en andere dingen, bewegingen, klanken en kleuren om een ademende, steeds veranderende wereld te bouwen. Laag over laag, met dans, beeld en muziek bouwen zij met het publiek aan een werk waarin steeds nieuwe situaties ontstaan.

Het afgelopen jaar won Anne-Beth Schuurmans (CiesQueezz) de Jong Publiek Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Met het prijzengeld ontwikkelde zij nieuw werk dat tijdens de huidige editie van de NDD in première zou gaan. Wegens de corona-maatregelen is het werkproces verschoven en vinden er nu openbare repetities plaats, van maandag 4 tot donderdag 7 oktober, in een winkelpand in het centrum van Maastricht.

do 7 okt 2021
Overige locaties :
Entre Deux
15:00 - 15:45
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gratis, reserveren verplicht

D
NDD - Anne-Beth Schuurmans - Work in progress Stuk NDD - Anne-Beth Schuurmans - Work in progress Stuk NDD - Anne-Beth Schuurmans - Work in progress Stuk