Stuk is een nieuwe situatie

Boekpresentatie Anne-Beth Schuurmans

Anne-Beth Schuurmans - Boekpresentatie Stuk is een nieuwe situatie

In de voorstelling Stuk is een nieuwe situatie (2+) zijn we op de rommelzolder van de toekomst, een toneel-op-toneel situatie, waarbij het publiek onderdeel is van de situatie. In een deels analoog, deels digitaal landschap wordt het romantische beeld van de natuur bevraagd. Wat gebeurt er als je een berg afgraaft en er een stad van bouwt? Wat gebeurt er als ijs smelt? Wat gebeurt er als de wereld stopt met ademen? Kan de natuur stuk? Kan de wereld stuk?

Tijdens de Nederlandse Dansdagen publiceert De Nieuwe Dansbibliotheek het boekje Interdisciplinair Theater voor de Allerkleinsten, onder redactie van Anne-Beth Schuurmans en
Fransien van der Putt. Schuurmans hoopt met deze publicatie, waar kunstenaars en andere auteurs uit binnen- en buitenland aan hebben bijgedragen, inzicht te geven in het in Nederland nog relatief weinig bekende genre ‘theater voor de allerkleinsten’.

Het afgelopen jaar won Anne-Beth Schuurmans (CiesQueezz) de Jong Publiek Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Met het prijzengeld ontwikkelde zij nieuw werk dat tijdens de
huidige editie van de NDD in première zou gaan. Wegens de corona-maatregelen is het werkproces verschoven en vinden er nu openbare repetities plaats, van maandag 4 tot donderdag 7 oktober, in een winkelpand in het centrum van Maastricht.

zo 3 okt 2021
Overige locaties :
Boekhandel Dominicanen
17:00 - 17:30
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gratis, reserveren verplicht

D

FOTOgrafie

Saris & den Engelsman