Stuk - Presentatie

Anne-Beth Schuurmans

Anne-Beth Schuurmans - Stuk

Stuk is een nieuwe situatie is een interdisciplinaire, levende compositie waarin het jonge publiek en hun volwassen entourage naar hartenlust kunnen rondscharrelen.

Choreograaf Anne-Beth Schuurmans, scenograaf Elian Smits en componist Dennis van Tilburg verzamelden materialen, methodes en technieken, apparaten en andere dingen, bewegingen, klanken en kleuren om een ademende, steeds veranderende wereld te bouwen. Laag over laag, met dans, beeld en muziek bouwen zij met het publiek aan een werk waarin steeds nieuwe situaties ontstaan. Tijdens deze middag presenteert Anne-Beth haar werkwijze.

Winnaar Prijs Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2020


Over Anne-Beth Schuurmans
Anne-Beth Schuurmans (1976) is danseres en choreograaf. Sinds 2006 maakt zij eigen werk, sinds 2009 specifiek voor de allerkleinsten en hun volwassen entourage, met een voorkeur voor interdisciplinaire uitwisseling tussen kunstenaars en met publiek. Voordien danste zij o.a.. bij Truus Bronkhorst & Marien Jongewaard en Danstheater Aya. Samen met Marie-Rose Mayele Venneman vormt ze sinds 2012 Cie sQueezz. In 2020 jaar won Anne-Beth de Prijs Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Met het prijzengeld ontwikkelde zij nieuw werk dat tijdens de vorige editie (2021) van de Nederlandse Dansdagen in première zou gaan. Wegens corona is het werkproces verschoven en tijdens deze editie van het festival te ervaren. 

Anne-Beth over haar publiek
"Mijn publiek is een heel bijzonder publiek. Ze zijn klein van stuk en beleven de wereld in ‘het moment’. De allerkleinsten zijn ongelofelijk goed in ongewone verbanden leggen. Spelen zou je het kunnen noemen. Ze motiveren mij om informatie te abstraheren, in plaats van uit te leggen. Ik leer zo van hen de wereld beter te begrijpen en een diepere betekenis aan de dingen toe te kennen. Ik herken de nieuwsgierigheid van jonge kinderen en deel hun verlangen om te ontdekken, hun overgave en hang naar immersie, wat hen zo makkelijk afgaat.” 
 

"Ik herken de nieuwsgierigheid van jonge kinderen en deel hun verlangen om te ontdekken..."

zo 2 okt 2022
Overige locaties :
Kumulus Theater, Studio
15:00 - 15:30 / 0 pauzes
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

GRATIS TOEGANG, RESERVEREN VERPLICHT

D

 

Stuk wordt ondersteund door:
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernard Cultuurfonds
Amsterdams Fonds Podiumkunsten

Dans Anne-Beth Schuurmans
Beeld Elian Smits
Geluid Dennis van Tilburg
Dramaturgie Fransien van der Putt
Productie Marie-Rose Mayele
Co-productie Cie sQueezz (Schuurmans&Mayele), Nederlandse Dansdagen, 2turvenhoog