Sweet like a chocolate

ICK Dans Amsterdam

ICK Dans Amsterdam - Sweet like a chocolate

Sweet like a chocolate is een intiem spektakel met de vijfde symfonie van Beethoven als open einde. 

Een vrouw danst met haar schaduwen, alter ego, metgezel en voyeur. Het volgt haar, begeleidt haar, danst en vecht met haar. De figuur rond haar kan echt zijn, maar ook een wezen uit haar fantasie. In de ogen van Emio Greco en Pieter C. Scholten is het schizofrene zoeken naar wie je bent en wat je identiteit is de hel. De danseres gaat door verschillende fases en stemmingen in de zoektocht naar haar eigen ik, terwijl ze van alle kanten bekeken wordt. Wat zegt dit over hoe vrouwen gezien (mogen) worden? Balancerend tussen liefde, vertrouwen, vrouwelijke seksualiteit en geweld legt Sweet like a chocolate existentiële vragen bloot.  

Sweet like a Chocolate is gebaseerd op Double Points: Hell, een onderzoeksproject dat Emio Greco en Pieter C. Scholten op uitnodiging van het Festival d’Avignon maakten in 2005. De voorstellingen vonden plaats op de binnenplaats van de Jardin de la Vierge du lycée Saint-Joseph. In 2008 werd het op uitnodiging van Pina Bausch hernomen voor het Internationales Tanzfestival NRW. Greco en Scholten maakten in 2019 een remake van het oorspronkelijke materiaal uit 2005: Sweet like a chocolate.

vr 25 nov 2022
AINSI:
AINSI theaterzaal
20:30 - 21:15
Prijs € 18,50
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
D

 

★★★★★⁠⁠ NRC
‘Schitterend dansduet roept ongemakkelijke vragen op’

★★★★⁠⁠ Volkskrant
‘Prachtig ambigue dans over seks, verleiding en geweld” 

ICK Dans Amsterdam - Sweet like a chocolate ICK Dans Amsterdam - Sweet like a chocolate ICK Dans Amsterdam - Sweet like a chocolate ICK Dans Amsterdam - Sweet like a chocolate

Choreografie

Emio Greco, Pieter C. Scholten

dans

2 dansers ICK-Ensemble

FOTOGRAFIE

Alwin Poiana