Taiat Dansa

Man Ray

Taiat Dansa

Man Ray

In Man Ray van het uit Valencia afkomstige gezelschap Taiat Dansa draait het om de relatie tussen de fotograaf en zijn muzen. En, in bredere zin, om de manier waarop mannelijke kunstenaars ons beeld van de werkelijkheid dicteren.

In de voorstelling neemt Man Ray meerdere gedaantes aan. Al zijn identiteiten weerspiegelen een wereld die door mannen wordt bepaald. De fotograaf maakt de regels. Hij hanteert de camera. Zijn vrouwelijke modellen zijn soms een inspiratiebron, soms niet meer dan objecten. 

Meritxell Barberá en Inma García richtten in 2003 hun eigen gezelschap Taiat Dansa op. In hun choreografieën zoeken zij naar een nieuwe, filmische bewegingstaal en verkennen ze de mogelijkheden van het lichaam. Voor hun producties werken zij vanaf het begin samen met de Spaanse muzikant Caldo, die ook verantwoordelijk is voor de muziek in Man Ray.

Man Ray is een coproductie van Barcelona Grec Festival 2017, Institut Valencià de Cultura, Ballet de la Generalitat, Taiat Dansa en Sagunt a Escena 2017.

di 12 nov 2019
Theater aan het Vrijthof:
Papyruszaal
20:00 - 21:00
Inleiding 19:00
Prijs € 28
Sterrang € 33
Dans
Tickets

Info

Nederlandse Première

D
taiat danse man ray 12.11.2019 Taiat Dansa - Man Ray (c) Marta F. Gimeno (3).jpg 12.11.2019 Taiat Dansa - Man Ray (c) Marta F. Gimeno (2).jpg

 

 

Fotografie

Marta F. Gimeno