The Gaia Solos 5

Luke Jerram / Jefta Tanate

The Gaia Solos 5 - Luke Jerram / Jefta Tanate

Gaia is een reizend kunstwerk van de Britse kunstenaar Luke Jerram. Met een diameter van zeven meter en gemaakt van 120 dpi gedetailleerde NASA-beelden van het aardoppervlak, biedt het kunstwerk de mogelijkheid om onze planeet in drie dimensies te zien zweven. De installatie wil een ‘overzichtseffect’ creëren dat astronauten in de ruimte ervaren. Zij beschrijven dit als een gevoel van ontzag voor de planeet, een diepgaand begrip van de onderlinge verbondenheid van al het leven, en een hernieuwd verantwoordelijkheidsgevoel voor de zorg voor het milieu. De sculptuur wordt begeleid door een speciaal gemaakte surround sound-compositie van de door BAFTA bekroonde componist Dan Jones.  

Het kunstwerk fungeert ook als een spiegel voor gebeurtenissen in de samenleving. In het licht van de huidige COVID-19-pandemie kan het kunstwerk een nieuw perspectief bieden op onze plek op aarde; een gevoel dat iedereen op aarde met elkaar verbonden is en dat we een verantwoordelijkheid hebben jegens elkaar. 

Na groot internationaal succes is dit kunstwerk nu ook te zien in Maastricht, op uitnodiging van Musica Sacra. 

Tijdens de Nederlandse Dansdagen vinden er bijzondere solo's plaats rondom deze installatie. Op 3 oktober om 14.00 uur laat Jefta Tanate zich inspireren door het werk en neemt hij het publiek mee in een totaalbeleving.  
 

zo 3 okt 2021
Overige locaties :
De Gashouder
14:00 - 14:30
Prijs € 3
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D
NDD Gaia Solos 5 Jefta Tanate en Luke Jerram NDD Gaia Solos 5 Jefta Tanate en Luke Jerram NDD Gaia Solos 5 Jefta Tanate en Luke Jerram