The Most Fascinating Problem in the World / Exceptions Occur

Nederlands Dans Theater 2 / Tom Weinberger & Milena Twiehaus

NDD - Nederlands Dans Theater 2 Tom Weinberger & Milena Twiehaus - The Most Fascinating Problem in the World & Exceptions Occur

In deze samenwerking tussen choreograaf Tom Weinberger en dansers van NDT 2 komen oud en nieuw werk samen. The Most Fascinating Problem in the World is een werk dat resulteert uit het buitengewone seizoen 2020-2021, waar ontwikkelingen rond COVID-19 beroep deden op creatieve oplossingen van dansers en choreografen. Samen met de NDT 2-dansers maakte Weinberg een nieuw werk, speciaal gemaakt voor locaties buiten de traditionele theateropstelling. Daarna volgt Weinbergs eerdere werk Exceptions Occur, een strijdvaardig duet in sobere setting dat zich perfect leent voor de unieke locatie in het Landbouwbelang. 

za 2 okt 2021
Overige locaties :
Landbouwbelang
15:00
Prijs € 20
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

The Most Fascinating Problem in the World
The Most Fascinating Problem in the World is gebaseerd op de lezing Myth of myself van filosoof Alan Watts. De dansers brengen de ideeën van Watts tot leven terwijl door middel van beweging. Gebruikmakend van het muzikaal maniërisme, de humor en de ironie in de toespraak van Watts geven de performers een lichte en intense fysieke interpretatie van de thema's die Watts naar voren brengt. 

Exceptions Occur
Exceptions Occur is een duet van twintig minuten gechoreografeerd door Tom Weinberger. Het duet portretteert een reis van ontmoetingen waarin pogingen en mislukkingen tot intimiteit in verschillende variaties worden gepresenteerd. Elementen worden op scherp gezet in een bewust sobere en stille sfeer, met publiek in het rond. De ervaring van de kijker wordt blootgelegd omdat ze elkaar kunnen observeren, en de lichamelijkheid van de danser wordt van dichtbij gezien en gehoord.

Nederlands Dans Theater 2
In 1978 richtte het gezelschap onder de bezielende leiding van Jiří Kylián NDT 2 op. Gedurende drie jaar bereidt dit tweede gezelschap zestien recentelijk afgestudeerde, vaak klassiek opgeleide dansers, voor op de wereldtop. Aanvankelijk gold NDT 2 als een talentontwikkelingsprogramma van waaruit de grootste talenten konden doorstromen naar NDT 1. Door de jaren heen heeft NDT 2 zich echter ontplooid tot een zelfstandig gezelschap met een geheel eigen repertoire en een uitgebreid nationaal en internationaal tourschema. De samenwerking met veel (aanstormende) choreografen geeft de dansers gelegenheid om zich snel te verhouden tot verschillende danstalen, technieken en werkmethoden.

“Vandaag de dag is NDT 2 een gezelschap dat nauwelijks onderdoet voor het hoofdgezelschap. Niet alleen maken de dansers – allen tussen 18 en 23 jaar oud – kennis met repertoire, ook het risico dat er met NDT 2 genomen wordt door nieuwe namen uit te nodigen, maakt de groep net zo spannend als sprankelend.”

Theaterkrant
 

Foto

Rob Hogeslag