The Previous Owner

Dunja Jocic / Club Guy&Roni en BIRD Productions

The Previous Owner

Dunja Jocic / Club Guy&Roni en BIRD Productions

Dunja Jocic won vorig jaar de Zwaan voor ‘beste dansproductie’ met De Panter. De Servisch-Nederlandse choreografe is een van de spannendste nieuwe dansmakers van dit moment. Ze maakt filmische dansvoorstellingen die de achterkamers van de menselijke geest verkennen. Met haar aangrijpende en humorvolle danstaal, confronteert zij de kijker met de absurditeit van het bestaan.

“Als we zelf moeten sterven en eerst degenen die ons dierbaar zijn in de dood moeten verliezen, is het gemakkelijker om ons te onderwerpen aan een meedogenloze natuurwet, aan de sublieme noodzaak van de dood, dan aan de kans dat de dood misschien zou zijn ontsnapt . Het kan zijn dat dit geloof in de noodzaak om te sterven slechts een illusie is die we hebben gecreëerd om de last van ons bestaan te dragen.” - Sigmund Freud

In de laatste dagen van zijn leven, na het begraven van zijn geliefde, besluit een oude man de dood volledig af te zweren. Deze man kan niet accepteren dat alles wat hij in het leven heeft opgebouwd en alle investeringen die hij heeft gedaan, binnenkort zullen vergaan. Het lijkt hem absurd en onaanvaardbaar dat zijn leven voor niets is geweest. 

Daarom besluit de man zijn geest te laten uploaden naar een jong lichaam. En vanavond zal deze man, in zijn nieuwe lichaam, zich aan de wereld presenteren.
In The Previous Owner zijn we getuige van de strijd tussen lichaam en geest. Beiden strijden om eigendom van een nieuw geschapen mens.

zo 2 okt 2022
Overige locaties :
Toneelacademie Maastricht
11:00 - 11:40 / 0 pauzes
Prijs € 14
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info
D

ZIE OOK

DUNJA JOCIC

 

The Previous Owner is een co-productie van Club Guy & Roni en Bird Productions.

Regisseur / Choreograaf Dunja Jocic 
Componist Renger Koning 
Schrijver Rik van den Bos 
Lichtontwerp Wil Frikken 
Kostuums Maartje Prins 
Danser
Kalin Morrow 
Acteur in beeld Tom Jansen 
Dramaturgie
 Marinus Groothof