The Red Circles

Boekpresentatie Joost Vrouenraets & David Peskens

Boekpresentatie Joost Vrouenraets & David Peskens - The Red Circles

Choreograaf Joost Vrouenraets en natuurfotograaf David Peskens hebben gezocht naar een vorm om de idee ‘podium’ tot het minimale te reduceren. Een podium dat optimaal toegankelijk is voor een zo breed en rijk mogelijk publiek en tevens de maatschappelijke context, het landschap en haar publiek inclusief maakt. Door middel van rode touwen leggen ze twee cirkels in de openbare ruimte waarbinnen de danser danst en opgaat in het landschap, zich onlosmakelijk verbindt met de ruimte om hem heen.

De cirkels vertalen de veiligheidsmaatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan: de 1,5 meter afstand. Afstand van het middelpunt tot de eerste cirkel is 1,5 meter. Afstand tussen de twee cirkels is ook 1,5 meter waardoor juiste afstand tussen toeschouwer en danser gegarandeerd is. De totale oppervlakte van deze twee cirkels is π3² = 28,27 m2; de minimale oppervlakte die we allen moeten hebben om vrij te kunnen bewegen met in achtneming de gezondheid voor jezelf en een ander. 

Deze performance van Joost Vrouenraets door heel Nederland, in de stad en in het landschap, zijn vastgelegd door fotograaf David Peskens. Tekst en beeld zijn vervolgens gebundeld in het boek The Red Circles. 
 

za 2 okt 2021
Overige locaties :
Boekhandel Dominicanen
19:00 - 20:00
Dans
Tickets
Zet op wensenlijst
Info

Gratis, reserveren verplicht

D
Boekpresentatie Joost Vrouenraets & David Peskens - The Red Circles Boekpresentatie Joost Vrouenraets & David Peskens - The Red Circles Boekpresentatie Joost Vrouenraets & David Peskens - The Red Circles Boekpresentatie Joost Vrouenraets & David Peskens - The Red Circles

FOTOGRAFIE

David Peskens